Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák s chorizovou krustou

Kouzlo tohoto neobyčejně lahodného květáku tkví ve vaječné zapékací směsi s majonézou a zakysanou smetanou a také ve skvěle dochucené strouhance. Nasekaný toustový chléb s chorizem a parmazánem vytvoří na povrchu květáku křupavou krustičku, které nebudete moci odolat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mixéru (nebo sekáčku) dáme na menší kousky nakrájený salám, natrhaný chleba, prolisovaný česnek, petrželku, nastrouhanou kůru z limetky a vše rozmixujeme na hrubší drť. Nakonec přimícháme pepř a nastrouhaný parmazán. Krok 2: Troubu zapneme a necháme předehřát na 180 °C. Krok 3: Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky. Vložíme je do hrnce a povaříme 5 minut ve slané vodě. Scedíme a necháme okapat na sítku. Krok 4: Vejce rozklepneme do misky a krátce prošleháme. Přidáme smetanu, majonézu, osolíme, opepříme a zamícháme. Krok 5: Zapékací misku vyložíme pečicím papírem. Na dno rozložíme květák a zalijeme ho vaječnou směsí. Vložíme do trouby a zapékáme 10 minut. Poté rovnoměrně posypeme směsí na krustu a dopečeme dozlatova. Krok 6: Zapečený květák podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

TIP: Jak připravit květákové kung pao

Zveřejněno 17. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák s chorizovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB7J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák s chorizovou krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB7J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, smetana zakysaná, majonéza, škrob, vejce, sůl, pepř mletý, chléb toustový, chorizo, česnek, petrželka, parmazán, limetka, pepř mletý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu