Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Karí patří mezi oblíbené pokrmy z indické kuchyně. I u nás zdomácnělo. Bezmasé, avšak výživné, kari můžeme připravit z cizrny, rajčat a kokosového mléka. Skvěle jej dochutí směs aromatického a pro kari typického koření.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na ghí nebo oleji krátce osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 1 lžičku rozdrceného římského kmínu, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku Garam masaly a krátce osmažíme. Krok 2: Přidáme plechovku sterilovaných rajčat a dusíme asi 15 minut. Po uvedené době přidáme kokosové mléko a dusíme ještě asi 10 minut. Potom přidáme scezenou plechovku cizrny, osolíme, dochutíme třtinovým cukrem, špetkou mleté skořice a prohřejeme. Krok 3: Podáváme s rýží basmati.

TIP: Jak uvařit rýži basmati

Zveřejněno 23. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REXL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REXL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna sterilovaná, rajče loupané, ghee, římský kmín mletý, kurkuma, koření garam masala, cibule, mléko kokosové, skořice mletá, sůl, cukr třtinový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu