Hruškový džem
Hruškový džem s vínem a kořením je sladká pochoutka plná vůní podzimu. Zralé hrušky se propojí s jemným bílým vínem, skořicí a badyánem, citron dodá svěžest. Výsledkem je voňavý džem, který ozvláštní snídaně i dezerty.
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce, trochu podlijeme vodou a povaříme.
Krok 2: Jakmile jsou hrušky trošku rozvařené, přidáme cukr, koření a víno. Vše společně vaříme ještě asi 5 minut.
Krok 3: Před koncem varu přidáme citronovou šťávu. Džem odstavíme a ještě horký plníme do nahřátých sklenic.
Krok 4: Po zavíčkování sklenice na chvíli otočíme dnem vzhůru.
Zveřejněno 3. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk6xx
Moje poznámka
Hruškový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk6xx
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 5 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Wacor před 7 minutami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
tadeas.gabriel před 22 minutami
Pórková polévka
freynka před 24 minutami
Bábovka "rychlovka & rumovka"
Mettynka před 29 minutami
Krupicová kaše
Roobass před 35 minutami
Rychlá frankfurtská polévka
Zdvihal před 41 minutami
Zapečené křenové brambory
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí soté s brokolicí
Kdyzjehlad před 1 hodinou
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 2 hodinami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 5 hodinami
Suroviny:
hruška,
cukr želírovací,
víno bílé,
šťáva citronová,
skořice,
badyán
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.