Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák s uzeným masem a zelím

Bramboráky jsou tradiční česká specialita, která potěší svou plnou chutí. Jemně nastrouhané brambory se smíchají s česnekem, kořením, kysaným zelím a uzeným masem a po usmažení vznikají zlatavé, křupavé placky, kterým odolá málokdo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu. Kysané zelí vymačkáme, překrájíme na menší kousky a přidáme k bramborám. Krok 3: Dále přidáme vejce, mléko, uzené maso, česnek, cibuli, hladkou mouku, pepř, majoránku, kmín, podle chuti osolíme a vše promícháme. Podle potřeby přidáme 2-3 lžíce strouhanky. Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej (nebo sádlo). Naběračkou tvoříme menší placky, které smažíme z obou stran do zlatova. Krok 5: Usmažené bramboráky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

TIP: Z jakých brambor jsou nejchutnější bramboráky

Zveřejněno 5. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s uzeným masem a zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1vv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák s uzeným masem a zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1vv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, zelí kysané, vejce, mléko, maso uzené, česnek, cibule, mouka hladká, pepř mletý, majoránka, kmín celý, sůl, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu