Cibulačka
Cibulačka patří k pokladům francouzské kuchyně. Snadno si ji však můžeme uvařit i doma. Cibule se dokonale rozvoní a na másle zjemní svoji chuť. Do polévky pak přidáme i slaninu a při podávání nesmíme zapomenout na opečenou bagetku.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu dáme do hrnce s rozehřátým máslem, osmahneme a zalijeme 1 l vývaru.
Krok 2: Druhou polovinu cibule osmažíme v jiné pánvi na rozpáleném oleji se slaninou do zlatohněda.
Krok 3: Když cibule v hrnci změkne, zahustíme polévku trochou mouky rozmíchané ve vodě. Dobře provaříme a pak polévku rozmixujeme.
Krok 4: Do rozmixované polévky přilijeme smetanu a vložíme usmaženou cibuli se slaninou.
Krok 5: Na pánvi osmažíme na kolečka nakrájené rohlíky nebo bagetku a podáváme k polévce.
Zveřejněno 12. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErRp
Moje poznámka
Cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErRp
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 13 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 5 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 6 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 7 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 7 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 8 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 12 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 12 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 13 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 14 hodinami
Suroviny:
cibule,
máslo,
vývar zeleninový,
olej olivový,
slanina,
smetana sladká,
mouka hladká,
bageta
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.