Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulačka

Cibulačka patří k pokladům francouzské kuchyně. Snadno si ji však můžeme uvařit i doma. Cibule se dokonale rozvoní a na másle zjemní svoji chuť. Do polévky pak přidáme i slaninu a při podávání nesmíme zapomenout na opečenou bagetku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu dáme do hrnce s rozehřátým máslem, osmahneme a zalijeme 1 l vývaru. Krok 2: Druhou polovinu cibule osmažíme v jiné pánvi na rozpáleném oleji se slaninou do zlatohněda. Krok 3: Když cibule v hrnci změkne, zahustíme polévku trochou mouky rozmíchané ve vodě, povaříme a rozmixujeme. Krok 4: Do rozmixované polévky přilijeme smetanu a vložíme usmaženou cibuli se slaninou. Krok 5: Na pánvi osmažíme na kolečka nakrájené rohlíky nebo bagetku a podáváme k polévce.

TIP: Jak upéct domácí bagetky

Zveřejněno 12. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErRp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErRp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, máslo, vývar zeleninový, olej olivový, slanina, smetana sladká, mouka hladká, bageta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu