Cibulačka
Cibulačka patří k pokladům francouzské kuchyně. Snadno si ji však můžeme uvařit i doma. Cibule se dokonale rozvoní a na másle zjemní svoji chuť. Do polévky pak přidáme i slaninu a při podávání nesmíme zapomenout na opečenou bagetku.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu dáme do hrnce s rozehřátým máslem, osmahneme a zalijeme 1 l vývaru.
Krok 2: Druhou polovinu cibule osmažíme v jiné pánvi na rozpáleném oleji se slaninou do zlatohněda.
Krok 3: Když cibule v hrnci změkne, zahustíme polévku trochou mouky rozmíchané ve vodě, povaříme a rozmixujeme.
Krok 4: Do rozmixované polévky přilijeme smetanu a vložíme usmaženou cibuli se slaninou.
Krok 5: Na pánvi osmažíme na kolečka nakrájené rohlíky nebo bagetku a podáváme k polévce.
Zveřejněno 12. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErRp
Moje poznámka
Cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YErRp
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 9 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 9 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 9 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 1 hodinou
Lasagne se špenátem
Sova1 před 1 hodinou
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 3 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 3 hodinami
Bramborové knedlíky
Alamatej před 4 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 5 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 5 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 5 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 6 hodinami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 6 hodinami
Suroviny:
cibule,
máslo,
vývar zeleninový,
olej olivový,
slanina,
smetana sladká,
mouka hladká,
bageta
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.