Bramborová omáčka podle Čiriny

Eliza Kuchařka:

Bramborová jídla 9 názorů

514

Suroviny

1 kg brambor
1 velká cibule
300 ml smetany ke šlehání
4-5 stroužků česneku
4 bobkové listy
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
2 lžíce octa
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli nakrájíme na cca centimetrové kostičky, zalijeme malým množstvím vody (aby bylo vše potopené, ne víc), osolíme, nebo přidáme masoxovou či bylinkovou kostku a vaříme do poloměkka, zn. asi 5 minut. Poté za pomoci cedníku přidáme šlehačku, v níž jsme rozkvedlali hladkou mouku. Promícháme, provaříme dalších cca 20 minut a dochutíme cukrem, octem a solí.

Poznámka

Kdo má rád kopr, může čerstvě nasekaným posypat hotový pokrm.

Zdroj: volně podle "Vaření s Čirinou"

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová omáčka podle Čiriny

  • Nadja Nadja

    Z postupu nějak vypadl bobkový list a česnek. :-!:-!:-!

    Odpovědět

  • gabtcha gabtcha

    Zkusila jsem to, pridala jeste zbytek papriky, co jsem potrebovala spotrebovat a je to vynikajici! Hlavne velmi rychle!!a chutne:)

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    A já ještě přidávám kousek nějaké uzehiny,to je mňamka.:-p:-*

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    My to voláme "zemiaková omáčka", varím tiež bez cibule a cesnaku, dochucujem kôprom a ak nemám, bobkovým listom. Výborná príloha, ako udáva tejaja, k fašírke, ale aj s párkom alebo vajcom, môj otec to miloval aj s vareným hovädzím.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    U nás sa robí niečo podobné, len zemiaky sa režú na kocky, nie na centimetrové kocôčky, je to bez cibule a cesnaku a volá sa to Zemiaky na kyslo. K tomu fašírka, kúsok mäsa alebo volské oko. Fotku vkladám k receptu:-D

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Mamka dělá podobně polévku - kulajdu, jen bez česneku a přidává buď míchaná vajíčka nebo vejce natvrdo :-p Můžu se po ní ujíst ;-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Eli, dík za doplňující komentář, jinak bych omáčku podávala jako hustou polévku (určitě by se nic nestalo :-D), ale s tou sekanou či karbanátkem....:-p:-p:-p, v prvních vteřinách po přečtení mi ta kombinace přišla hodně zvláštní, ale teď už si to dovedu dost dobře představit...nyní si musíme pár dní od masa odpočinout, ale pak hned otestuju, už teď se těším :-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Marti, děkuji za komentář, už jsem myslela, že si nikdo ani nepovšimne...:-) :-* Čirina doporučuje konzumovat s karbanátky nebo se sekanou a my jsme si na této "omáčce" pochutnali jako na alternativní příloze - namísto obligátního bramborového salátu - k velikonoční masové nádivce. Ale dovedu si to představit i jako samostatný pokrm.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak tohle přijde v oblíbených na řadu velmi brzy :-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bramborova omacka bramborová máčka vaříme s čirinou zavařování hotových jídel cirina recepty čirina zemiakova omacka recepty od čiriny bramborova omacka recept vareni s cirinou kuchařka čirina recepty čirina muffiny ty nejlepší recept vajíčková omáčka míchaná vajíčka podle polreicha kulajda podle pohlreicha vajíčková omáčka s bramborem zavařování hotového jídla zahuštění omáčky bramborou čirina - recepty

Zapomněl/a jsem heslo