Bramborová omáčka podle Čiriny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 005 kJ / 1 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,37 g |
Tuky | 91,69 g |
Vláknina | 31,21 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 226,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo má rád kopr, může čerstvě nasekaným posypat hotový pokrm.
Zdroj: volně podle "Vaření s Čirinou"
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2016 15:30
Z postupu nějak vypadl bobkový list a česnek. 




22. 2. 2011 14:15
Zkusila jsem to, pridala jeste zbytek papriky, co jsem potrebovala spotrebovat a je to vynikajici! Hlavne velmi rychle!!a chutne:)
1. 7. 2010 21:06
A já ještě přidávám kousek nějaké uzehiny,to je mňamka.


16. 4. 2009 17:02
My to voláme "zemiaková omáčka", varím tiež bez cibule a cesnaku, dochucujem kôprom a ak nemám, bobkovým listom. Výborná príloha, ako udáva tejaja, k fašírke, ale aj s párkom alebo vajcom, môj otec to miloval aj s vareným hovädzím.
16. 4. 2009 08:56
U nás sa robí niečo podobné, len zemiaky sa režú na kocky, nie na centimetrové kocôčky, je to bez cibule a cesnaku a volá sa to Zemiaky na kyslo. K tomu fašírka, kúsok mäsa alebo volské oko. Fotku vkladám k receptu

16. 4. 2009 07:25
Mamka dělá podobně polévku - kulajdu, jen bez česneku a přidává buď míchaná vajíčka nebo vejce natvrdo
Můžu se po ní ujíst


16. 4. 2009 00:55
Eli, dík za doplňující komentář, jinak bych omáčku podávala jako hustou polévku (určitě by se nic nestalo
), ale s tou sekanou či karbanátkem....

, v prvních vteřinách po přečtení mi ta kombinace přišla hodně zvláštní, ale teď už si to dovedu dost dobře představit...nyní si musíme pár dní od masa odpočinout, ale pak hned otestuju, už teď se těším 






15. 4. 2009 22:37
Marti, děkuji za komentář, už jsem myslela, že si nikdo ani nepovšimne...
Čirina doporučuje konzumovat s karbanátky nebo se sekanou a my jsme si na této "omáčce" pochutnali jako na alternativní příloze - namísto obligátního bramborového salátu - k velikonoční masové nádivce. Ale dovedu si to představit i jako samostatný pokrm.


15. 4. 2009 13:55
tak tohle přijde v oblíbených na řadu velmi brzy

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzská kuřecí polévka s fazolemi
Přidáno před 7 hodinami
Čokoládové tyčinky s Nutellou a oříšky
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládové preclíky
Přidáno před 20 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 21 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno 29. 11. 2023 13:18
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno 29. 11. 2023 12:53
Právě bylo uvařeno:
Tatarák
PavlaBednarova uvařila před 1 minutou
Chutné vafle
LucijeCzermy uvařila před 24 minutami
Bílkový chlebíček I.
Panova uvařila před 1 hodinou
Kuřecí rarášky
rybarka007 uvařil před 3 hodinami
Donuts
michalnemy uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
petrahruskovska uvařila před 5 hodinami
Americké kotlety
Lucie1001 uvařila před 6 hodinami
Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou
Brumaire uvařila před 6 hodinami
Marocké kuře
bartonik uvařila před 6 hodinami
Chilli con carne
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: bramborova omacka bramborová máčka cirina recepty vaříme s čirinou zavařování hotových jídel recepty od čiriny čirina zemiakova omacka bramborova omacka recept recepty čirina vareni s cirinou kuchařka čirina vajíčková omáčka vajíčková omáčka s bramborem muffiny ty nejlepší recept míchaná vajíčka podle polreicha kulajda podle pohlreicha u čiriny zemiaková omáčka recept zavařování hotového jídla
Suroviny: brambory, cibule, smetana ke šlehání, česnek, bobkový list, mouka hladká, cukr, ocet, sůl
Bramborová omáčka podle Čiriny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1N0
9 názorů