Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašené zelí

Kvašené zelí je tradiční česká delikatesa, která je nejen chutná, ale i zdravá. Přirozeným kvašením se z něj stává bohatý zdroj vitamínu C a probiotik. Skvěle doplní hlavní jídla, uzeniny i pečené maso a vydrží v lednici nebo spíži dlouhé týdny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby odležení zelí

40 min (40 min příprava, bez doby odležení zelí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy, vykrojíme tuhý košťál, omyjeme ho a nakrájíme na menší kusy. Krok 2: Všechno zelí nakrájíme na co nejtenčí nudličky nebo nakrouháme do velké mísy. Krok 3: Přidáme sůl, kmín a vše promneme dřevěnou paličkou nebo čistýma rukama. To děláme tak dlouho, dokud zelí nepustí šťávu. Trvá to asi 15 minut. Krok 4: Zelí natlačíme do uzavíratelných sklenic, mělo by být ponořené ve vlastní šťávě. Sklenice otřeme, pečlivě uzavřeme a necháme stát na teplém místě. Krok 5: Zelí bude takto kvasit asi 2-3 týdny. Pak ho přeneseme do temna a chladu.

TIP: Jak připravit kimči - recept krok za krokem

Zveřejněno 14. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82W0l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82W0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, sůl mořská, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu