Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec s chorizem a fazolemi

Vepřová plec s chorizem a fazolemi je vydatný a voňavý pokrm, který propojuje šťavnaté maso s pikantní chutí španělské klobásy a jemností fazolí. Pokud hledáte syté jídlo, stvořené pro přicházející chladnější dny, pak je pro vás tento recept jako stvořený.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti soust. Maso osolíme a promícháme s čerstvě nadrceným barevným pepřem. Krok 2: Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Z fazolí slijeme nálev, propláchneme je a necháme okapat. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo, přidáme slaninu a necháme pustit tuk. Krok 4: Kousky masa vložíme do pánve a opečeme ze všech stran dozlatova. Krok 5: Přidáme cibuli a klobásu. Restujeme na barvu a poté podlijeme horkým vývarem nebo vodou. Krok 6: Dusíme za občasného podlití cca 35 minut nebo doměkka. Krok 7: Poté přidáme rajčatovou pastu a krátce orestujeme. Pak přidáme fazole. Opět podlijeme, přidáme chilli omáčku a necháme fazole dobře prohřát. Krok 8: Podáváme s rýží, chlebem nebo různě upravenými bramborami. Posypeme nasekanou cibulovou natí.

TIP: Co uvařit z vepřové plece?

Zveřejněno 24. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec s chorizem a fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vx2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec s chorizem a fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vx2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř čtyř barev, sádlo, slanina, cibule červená, klobása chorizo, fazole sterilované, pasta rajčatová, omáčka chilli, vývar masový, zelená nať

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu