Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec s chorizem a fazolemi

Vepřová plec s chorizem a fazolemi je vydatný a voňavý pokrm, který propojuje šťavnaté maso s pikantní chutí španělské klobásy a jemností fazolí. Pokud hledáte syté jídlo, stvořené pro přicházející chladnější dny, pak je pro vás tento recept jako stvořený.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti soust. Maso osolíme a promícháme s čerstvě nadrceným barevným pepřem. Krok 2: Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Z fazolí slijeme nálev, propláchneme je a necháme okapat. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo, přidáme slaninu a necháme pustit tuk. Krok 4: Kousky masa vložíme do pánve a opečeme ze všech stran dozlatova. Krok 5: Přidáme cibuli a klobásu. Restujeme na barvu a poté podlijeme horkým vývarem nebo vodou. Krok 6: Dusíme za občasného podlití cca 35 minut nebo doměkka. Krok 7: Poté přidáme rajčatovou pastu a krátce orestujeme. Pak přidáme fazole. Opět podlijeme, přidáme chilli omáčku a necháme fazole dobře prohřát. Krok 8: Podáváme s rýží, chlebem nebo různě upravenými bramborami. Posypeme nasekanou cibulovou natí.

TIP: Co uvařit z vepřové plece?

Zveřejněno 24. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová plec s chorizem a fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vx2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová plec s chorizem a fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vx2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř čtyř barev, sádlo, slanina, cibule červená, klobása chorizo, fazole sterilované, pasta rajčatová, omáčka chilli, vývar masový, zelená nať

Přidat fotografie receptu