Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaná jablka ve vlastní šťávě

Strouhaná jablka ve vlastní šťávě jsou skvělým způsobem, jak uchovat chuť podzimu na pozdější měsíce. Jsou ideální do štrůdlu, buchet, koláčů nebo jen tak k snídani s jogurtem. Jejich příprava je velice snadná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme na hrubém struhadle nebo na plátky. Krok 2: Sklenice dobře vymyjeme a vytřeme hadříkem, navlhčeným francovkou nebo lihem. Krok 3: Nastrouhaná jablka plníme do sklenic, stále je stlačujeme a přebytečnou šťávu odléváme. Krok 4: Víčko a okraj sklenice otřeme opět hadříkem namočeným v lihu, a sklenice zavíčkujeme. Krok 5: Sklenice narovnáme do zavařovacího hrnce, zalijeme vodou sahající téměř k víčkům a zavařujeme při teplotě 90 °C po dobu 50 minut.

TIP: Jablečné moučníky - co dobrého z jablek

Zveřejněno 25. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaná jablka ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBxW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaná jablka ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBxW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu