Vepřová plec se špenátem
Vepřovou plec se špenátem můžete ještě krapet vylepšit, když maso podlijete pivem. Vůně pečeného masa bude natolik lákavá, že přitáhne pozornost celé rodiny. Stačí přidat dušený špenát a brambory, a budete hvězdou kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Špenát necháme povolit.
Krok 2: Omyté a osušené maso svážeme provázkem, aby lépe drželo tvar. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do pekáčku.
Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše přidáme do pekáčku k masu.
Krok 4: Podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme (pivem, vodou nebo vývarem). Výpek z masa můžeme lehce zahustit jíškou.
Krok 5: Mezitím připravíme špenát. Cibuli a česnek oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme.
Krok 6: Ze sádla, nakrájené cibule a mouky připravíme jíšku.
Krok 7: Přidáme povolený špenát a povaříme asi 10–15 minut. Podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
Krok 8: Hotový špenát dochutíme česnekem, solí, pepřem a zjemníme smetanou.
Krok 9: Maso nakrájíme na plátky a podáváme se špenátem a bramborami nebo bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 19. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kRK
Moje poznámka
Vepřová plec se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kRK
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 55 minutami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 18 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 44 minutami
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 1 hodinou
Frgálová buchta
Merylas před 1 hodinou
Buchty na páře
Merylas před 1 hodinou
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 1 hodinou
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
pórek,
česnek,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
jíška,
protlak špenátový,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
česnek,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)