Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovenský skopový guláš

Skopové maso je známé svou výraznou vůní a chutí. Z tohoto ne příliš často využívaného druhu masa můžeme připravit guláš, okořeněný česnekem a mletou sladkou a pálivou paprikou, které potlačí vůni tohoto masa. Díky pomalému dušení bude maso krásně měkké.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme a nadrtíme. Z papriky vykrojíme semeník, omyjeme a nakrájíme na proužky. Krok 2: V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme slaninu a cibulku dozlatova. Pak přidáme menší kostky masa, česnek, osolíme, opepříme, zaprášíme sladkou i pálivou paprikou a okmínujeme. Krok 3: Vše dusíme při mírné teplotě. Až maso pustí šťávu, podlijeme vývarem (vodou) a dusíme 30 minut. Krok 4: Pak přidáme nakrájené papriky a rozdrobený chleba, který guláš zahustí. Ještě povaříme do změknutí masa asi 20 minut. Krok 5: Skopový guláš můžeme podávat s haluškami, bramborem nebo chlebem.

TIP: Jak pracovat se skopovým masem a co z něj uvařit?

Zveřejněno 1. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slovenský skopový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9Ql

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slovenský skopový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr9Ql

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
plec skopové, sádlo, slanina, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, česnek, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kmín mletý, vývar masový, chléb

Přidat fotografie receptu