Tafel Spitz podle Petra Hajného
Tafel Spitz je tradiční recept rakousko-uherské kuchyně. Doměkka uvařená hovězí květová špička je podávaná se čtyřmi přílohami. Šéfkuchař Petr Hajný nám ukáže jak ji správně uvařit, aby maso zůstalo šťavnaté a jak připravit veškeré přílohy.
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tafel Spitz podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADK8p
Moje poznámka
Tafel Spitz podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADK8p
Nejnovější recepty
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 2 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátové palačinky
ntmin16 před 2 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
spinner před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
PetrM před 2 hodinami
Salát s jahodami a balsamicem
Dasaja před 2 hodinami
Kuřecí karbanátky
Dasaja před 2 hodinami
Mraky podle mojí maminky
SimonkaMona před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Zemoska před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
lunav1 před 3 hodinami
Koprová polévka
Adeline před 3 hodinami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Podry před 6 hodinami
Suroviny:
pórek,
celer řapíkatý,
petržel,
mrkev,
cibule,
petržel,
celer,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
chléb toustový,
vejce,
žloutek,
hořčice dijonská,
ocet jablečný,
mléko,
vývar masový,
cukr,
sůl,
olej slunečnicový,
pažitka,
jablko,
křen,
šťáva citronová,
ocet jablečný,
olej slunečnicový,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
česnek,
vývar masový,
špenátové listy čerstvé,
sůl,
brambory,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)