Tafel Spitz podle Petra Hajného
Tafel Spitz je tradiční recept rakousko-uherské kuchyně. Doměkka uvařená hovězí květová špička je podávaná se čtyřmi přílohami. Šéfkuchař Petr Hajný nám ukáže jak ji správně uvařit, aby maso zůstalo šťavnaté a jak připravit veškeré přílohy.
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tafel Spitz podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADK8p
Moje poznámka
Tafel Spitz podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADK8p
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 6 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 8 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 9 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 10 hodinami
Suroviny:
pórek,
celer řapíkatý,
petržel,
mrkev,
cibule,
petržel,
celer,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
chléb toustový,
vejce,
žloutek,
hořčice dijonská,
ocet jablečný,
mléko,
vývar masový,
cukr,
sůl,
olej slunečnicový,
pažitka,
jablko,
křen,
šťáva citronová,
ocet jablečný,
olej slunečnicový,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
česnek,
vývar masový,
špenátové listy čerstvé,
sůl,
brambory,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)