Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexický guláš sypaný sýrem

Kvalitní hovězí maso je skvělý základ každého guláše. Drobná obměna však nikdy neuškodí. Stačí přidat sterilovaný hrášek, kukuřici a špetku uzené papriky, a rázem vznikne lahodná variace s jemným nádechem mexické kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli i česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nastrouháme najemno nebo utřeme nožem. Hrášek a kukuřici scedíme. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Krok 2: Hovězí maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme dle chuti. Krok 3: Na oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme maso, které zatáhneme ze všech stran. Krok 4: Poté přidáme půlku česneku, rajčatový protlak a uzenou papriku. Zamícháme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Krok 5: Jakmile je maso měkké, přidáme hrášek a kukuřici. Guláš zahustíme záklechtkou, provaříme a dle potřeby dochutíme solí, pepřem a zbylým česnekem. Krok 6: Podáváme s rýží nebo knedlíkem a nastrouhaným sýrem.

TIP: Druhy rýže a jejich využití

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mexický guláš sypaný sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEXj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mexický guláš sypaný sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEXj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krk hovězí, hrášek sterilovaný, kukuřice sterilovaná, sýr tvrdý, protlak rajčatový, cibule, česnek, mouka hladká, paprika sušená uzená, olej, cukr krystal, pepř mletý, sůl, voda

Přidat fotografie receptu