Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky po domažlicku

Vepřové maso s hráškem, okurkami a vejcem je typickým pokrmem z Domažlicka a právě podle této oblasti získal tento recept svůj název. Jedná se o tradiční jídlo, které se často připravuje při rodinných a slavnostních příležitostech.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Krok 2: Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Okurky nakrájíme na kolečka. Hrášek slijeme z nálevu. Krok 3: Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Krok 4: V hrnci na troše oleje zesklovatíme cibuli, přidáme maso a zatáhneme ze všech stran. Krok 5: Poté přidáme mletou papriku, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka asi hodinu. Krok 6: Do omáčky vložíme hrášek a okurky. Krok 7: Připravíme záklechtku: vezmeme půl šálku s vodou a přidáme vrchovatou lžíci mouky. Pořádně rozmícháme, abychom se zbavili všech hrudek. Záklechtku vlijeme do masa. Omáčku dochutíme a provaříme alespoň 15 minut. Krok 8: Nakonec přidáme do omáčky vejce pokrájené na kousky nebo potlačené přes kolečko na bramborový salát a zjemníme smetanou. Krok 9: Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 17. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové kostky po domažlicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68K7V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové kostky po domažlicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68K7V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta, cibule, paprika sušená sladká, vejce, okurky sterilované, hrášek sterilovaný, smetana, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda, olej

Přidat fotografie receptu