Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 469 kJ / 4 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,87 g |
Tuky | 192,96 g |
Vláknina | 26,25 g |
Cholesterol | 2,03 g |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 579,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Moje poznámka
Bretaňský far
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxx4
Nejnovější recepty
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 4 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 7 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 9 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 21 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno 23. 6. 2025 12:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 1 hodinou
Báječný perník
Lunaskira před 1 hodinou
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 2 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 4 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 4 hodinami
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 6 hodinami
Banánové brownies
mardzas před 7 hodinami
Rychlá rajská omáčka
meli11 před 7 hodinami
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 8 hodinami
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 10 hodinami
Tématické fráze:
bretaňský koláč,
bretańský koláč far,
bretańský far,
far bretaňský koláč,
bretaňský čokoládový koláč,
koláč far,
far koláč,
far recept,
bretaňský řízek,
bretansky kolac recept,
bretonsky kolac far,
bretonský koláč,
bretaňský čokoládový dort,
bretaňský koláč se sušenými švestkami a rumem,
far-bretanský koláč,
recepty z fary,
bretonsky far,
bretansky svestkovy kolac,
bretaňský moučník,
bretaňský koláč se sušenými švestkami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
máslo,
mléko plnotučné,
rum,
cukr vanilinový,
švestky sušené
Komentáře (18)
nevím, proč sem dáváte recept, který ukazuje učebnicově pokažený Far Breton... Očividně jste těsto buďto přešlehala (nedělala jste to ručně) anebo jste pekla v jiné než tlusté kameninové nádobě...takže došlo k rozdělení/zdrcnutí těsta, což je samozřejmě špatně... Zadejte si do google Far Breton a uvidíte v obrázcích, jak to má vypadat...
FANTAZIE
Surovin takřka stejně, akorát z hl. mouky, bez másla, bez rumu
Prošel jsem si pár rcp i na fr. stránkách a protože čas subjektivně není mým pánem
Vejce s cukrem vyšlehána do pěny (2 minuty)
Vmíchána (šlehačem) osátá hl. mouka
Až po mouce na 3x zašleháno mléko (horké, bez ochlazování)
Bez dalšího odpočívání těsto vlito do formy (spodek od tahine 280 mm)
Teprve nyní pokladeno trnkami- stejně se utopily
Pečeno na 200°C; po 15´ jsem se lekl oříškově zbarveného koláče a teplotu snížil na 175°C
Celkově jsem pekl pouze 50´
Autorce děkuji za recept
FANTAZIE
***
Edit
V rcp není zmíněno, ale zatepla mi koláč přišel chutnější
Příště formu vysypu
Zkoušela jsi to i s jiným druhem ovoce?