Dušené hovězí s kapary

maris Kuchařka: maris

Pomalý hrnec 13 názorů

Suroviny

500 g hovězího masa na dušení
150 ml bílého suchého vína
1 červená cibule
2 lžíce kaparů
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
olej
lžíce másla
hovězí bujonová kostka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na oleji, osolíme, opepříme a vložíme do PH.

  2. Na pánev přidáme máslo, necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět a všechno přidáme k masu. Podlijeme vínem, vývarem a zapneme na High.

  3. Když je maso měkké, vmícháme kapary.

Poznámka

Kdo má v PH kameninovou nádobu, orestuje maso a cibuli přímo v ní. Samozřejmě jde připravit i bez PH.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené hovězí s kapary

  • olina16 olina16

    Vařila jsem dnes k obědu, sice "normálně", PH nemám, ale bylo to výborné. Bodík :yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Děkuju:-K, záleží určitě na kvalitě masa, ale myslím, že ty 3 hodiny stačí:-)

    Odpovědět

  • destovka destovka

    Vyborne to vypada:yes::yes::yes:!!! Urcite zkusim!! Jak dlouho to varis na High??? Asi tak 3 hodiny???:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Maris:-)já "kaprdlata" nemusím:-/,ale ty tvoje fotečky:-O-jsi profík:yes:;-).

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Maris, máš moc "jedlé" fotky:-D:yes: Nevím, jak to jinak napsat:-))

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Maris - víš, jak moc jsem se při výběru výhry rozmýšlela, jestli si vzít PH nebo né a zvolila jsem dobře, takové dobroty bych se určitě nedala;-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jani, pipre, určitě vyzkoušejte a uvidíte. My je máme moc rádi, ale vím, že nemusí chutnat každému :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Zrovna dnes jsem na ně kapary koukala v obchodě a přemýšlela, zda je koupit. Zatím jsem je nepoužila v žádném jídle, ale zkusím.:..Zatím bodík za krásnou fotku a masíčko se šťávičkou vypadá také moc dobře:yes:5. Na olivy jsem např. pohlížela také s nedůvěrou a dnes je používám často :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Díky za vysvětlení, mám dojem, že je každý den vidím v nějakých malých skleničkách v Albertu v nějakém nálevu. Pravda, nikdy jsem je nezkoušela, ale napravím to;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, ty s tím pomalým hrncem tedy kouzlíš...:-p Koukám, že ta tvoje výhra přináší výhody i ostatním majitelům pomalých hrnců zde (mezi které zatím nepatřím). I když hrnec nemám, dovedu si představit realizaci v obyčejné kuchyni (svojí) a proto ukládám. Tvoje fotky jsou již tradičně voňavé, estetické a k "oblíznutí" :-p:-D.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

  • spagetka spagetka

    Jé, kapary k masíčku miluju,supéér :-p:-p:-p:yes::yes::yes:, Jani R. kapary jsou nerozvitá poupátka kaparových keřů, a jsou naprosto skvělým doplňkem v kuchyni, používám i na chlebíčky, do pomazánek, jinak pro podrobnosti mrkni sem : http://www.labuznik.com/article.php?ID=35

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Maris, právě jsem ten výraz- kapary slyšela:-8, no, zabij mne, nevzpomenu si, v jaké formě to prodávají, nemáš ještě? Vím, že už jsem se s tím setkala, ale totál výpadek:-)):-D Jinak :yes:, ta šťáva píše:-p Teď se dívám na ten detail, to jsou ty malé kuličky, že? Bývá to v malé skleničce, že?

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí na kaparech kapary kapary v kuchyni recepty s kapary co jsou kapary kapary recept kapary recepty dušené hovězí kde koupit kapary co je kapary pomalý hrnec recept s kapary hovězí maso s kapary hovezi platky na kaparech kapary koupit co je kapari hovězí maso na kaparech hovězí plátky s kapary kapari kapary co to jest

Zapomněl/a jsem heslo