

Kuřecí paličky v zázvorové marinádě
Suroviny 4 porce
- 8 kuřecích paliček (spodních stehýnek)
- 2 lžíce čerstvého zázvoru strouhaného
- 100 ml světlého piva
- 3-4 lžíce medu
- 3 lžíce sušené cibule
- 60 g másla
- 1/2 kostky bujónu
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso osolíme a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili smícháním rozpuštěného másla (necháme ho trochu zchladnout), piva, zázvoru a sušené cibule.
Necháme marinovat přes noc.Poté upečeme v troubě rozehřáté na 220°C dozlatova. Během pečení do vroucího výpeku rozdrobíme bujónovou kostku a promícháme. Maso pravidelně poléváme marinádou.
Vhodnou přílohou je kuskus.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí paličky v zázvorové marinádě
-
jůůůů - kuřecí mám v mrazáku a na zházvoru teď ujíždím, takže Elizo Ď.
, ukládám a v dohledné době určitě zkusím
-
Me vic nez zazvor zaujal med - davam ho do masa rada. Eliz
8
-
Eli, moc pěkné a jistě i dobré
+7
-
Eli, krásné pohlazení
.
+6
-
Bibi, díky, a doufám, že taky někdy zkusíš něco uvařit podle mě...
Třeba tohle...
Teď mě napadá - recept ti věnuji k dnešním narozkám!
-
Eli, ty jako jedna z mála moc dobře víš,jaký kladný vztah mám k zázvoru
a v této kombinaci to opravdu musí chutnat a já to cítím na jazyku-z toho pramení jasnej a velkej bod
-
Jani, zjistila jsem, že každé pečené masíčko vypadá na fotce krásně - fakt fotogenické jídlo
Díky. -
Kuřata na fotkách vypadají vždycky suprově, že? Nádhera.
a zázvor musí tomu jídlu dát super říz.
-
Paráda, Eliz
-
Děkuju
.
-
" Beautiful food and photo "
-
Eli moc pěkné a dávám první bod