Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky

Jen dvě ingredience potřebujete na výrobu krásných, křehkých a nadýchaných sněhových pusinek. Co ušetříte na přísadách, to musíte vrazit do pečlivosti při šlehání sněhu. Ale nebojte se, chce to jen trochu soustředění a hlavně vydržet!

Hodnocení receptu je 4,9 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

13. 12. 2009 00:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 399 kJ / 334 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy80,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kačka

10. 12. 2016 12:15

čtu vaše komenty, že vám to nejde. Problémem může být, že máte malý kousek žloutku v bílkách. To pak stačí aby to nešlo vyšlehat. Jsem vyučená cukrářka tak o tom něco vím.:-8:-8:-8:-):-):-)

Ivana Olszeska

7. 12. 2016 12:56

Děvčata díky od každé jsem se trochu poučila a jde to.Poprvé se mi taky roztekly po plechu ale podruhé se mi docela povedly.Vyšlehala jsem sníh se špetinkou soli přidala jsem moučkový cukr lžičku maizeny.Dle mého jsem do 2 bílků došlehala 20 až 30 dkg. té moučky a po nastříkání cukrářským pytlíkem nabyly do obloučků a zůstala trocha i té parády a po 100 st.C a po 20 min jsem je vyndala z trouby.No a opravdu venku nevydrží jen tak ležet protože tu mám bandu žroutíků,zdravím.:-K

šupinka

13. 12. 2015 13:09

:yes::yes::yes::-p:-p:-K:-K:-K:-8:-)):-*

casino casino

9. 12. 2015 21:02

No, pokud si někdo z množství receptů na hubinky vybere zrovínka tento, tak je buď hazardér, kaskadér, nebo gambler...:-*

Andulee:
Ne, není to jedno:-)
Bílky se šlehají s krystalem (na 3 bílky asi 30g cukru) a až do ušlehaného sněhu se vmíchá moučka.

Andulee

9. 12. 2015 19:36

Holky, po přidání cukru jsem sníh už nevyšlehala, taková jednoduchost a už druhý rok se mi nepovedly, ach jo :-// A opravdu tam dáváte cukr moučka, a ne krystal? Anebo je to jedno. Díky

Lenka

27. 11. 2015 18:22

Tak nevím kde jsem udělala chybu... jedni píšou dělat pusinky z chlazených bílků.. a jedni píšou dělat nad horkou lázní. Já dělala z chlazených bílků a vůbec to nejde... :-((((

Alena

24. 6. 2014 08:26

je rozdíl mezi vařeným bílkovým sněhem, tzv. italským, který je vhodný do kremrol, nebo na přikrytí třeba zmrzliny. na pusinky by se rozhodně vařit neměl. platí, že na 1 bílek je 50 gr. krupicového cukru, pak se dodá ještě nakonec 50 gr. moučkového cukru. pak není sníh uvnitř tahavý.

Ondra Kristyna

11. 12. 2013 17:31

UZASNE !!!! NIKDY JSME TO NEPEKLI, ALE CTE SE TO UZASNE!!! KRISTYNA KUBICA :-K :yes: A ONDREJ MENSIK :-D

marcela

7. 12. 2013 18:50

pokud budete šlehat sníh tak je lepší vychlazený,přidat lžičku citr.šťávy a cukr sypat při šlehání pomalu,jinak sníh spadne a bude řídký a v zásadě pak můžete dělat cokoliv aneušleháte jej ani náhodou.Pokud dodržíte postu,zaručuji pevný a lesklý sníh na pusinky

Dáša

6. 12. 2013 16:29

na kolik st.se mají pusinky páct v horkovzdušné troubě?:-Sdaschiff @seznam.cz

Bimbo.

5. 12. 2013 23:14

Tak jsem dělala 4 recepty a tenhle se mi až na počtvrté povedl,moc děkuji. Jsou super :-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K !!!!!

L

2. 12. 2013 17:11

Vůbec se to nepovedlo. Rozteklo se.

emloic

30. 10. 2013 17:53

Fakt skvělý recept. Děti z toho budou na oslavě vedle. ;-)
Na halloweenskou oslavu jsem zkusila na pusinky nalepit kousky čokolády a duchové jsou na světě :yes:

buryna

12. 12. 2012 20:35

Každý má svůj fígl, jak na ně ;-) já vyšlehám nejdřív s cukrem krystal a pak jemně vmíchám ještě moučkový. Vše za studena. Pak udělám lžičkou kopečky a suším na cca 100 stupňů.
Tohle cukroví je fakt krásné - asi příště nebudu líná a zkusím udělat cukrářským pytlíkem :-))

Marcyas

9. 12. 2012 17:59

Tak se mi dnes konečně povedlo udělat pusinky tak že jsou krásně bílé a drží tvar. Musím přiznat, že žádné odvažování nebylo, vše jsem vzala od oka:-8 a zjistila jsem, že celý fígl je v tom, ušlehat je ve vařící lázni.Předtím jsem míchala za studena a pořád to nebylo ono,ale ted se stal zázrak, hned to tuhne a jsou ušlehané cca za 5 minut.Pak na hodinu do trouby na cca 100 stC a je to :-))

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sněhové pusinky sněhové pusinky recept pusinky recept pusinky pusinky cukroví sněhové pusinky recept od cukráře recept na snehove pusinky recept na pusinky vánoční cukroví sněhové pusinky sněhové pusinky z bílků pusinky sněhové cukrovi snehove pusinky recept pusinky cukroví pusinky sněhové pusinky top recepty snehove cukrovi recept sněhové pusinky vanocni cukrovi pusinky recepty pusinky vanocni pusinky

Suroviny: bílek, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Sněhové pusinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wV58