Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí likér Baileys

Pokud vás už omrzel tradiční vaječný likér, máme pro vás recept na výborný krémový likér připomínající Baileys. Nalijte ho do ozdobných lahviček s ručně psanou etiketou a podarujte jimi vaše blízké nejen během vánočních svátků.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Levik Levik

Snadný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 130 min - bez dob chlazení

145 min (15 min příprava + 130 min tepelná úprava, - bez dob chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 891 kJ /
1 647 kcal
Bílkoviny17,16 g
Tuky7,62 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy71,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme do vodní lázně 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka Salko a necháme je asi 2 hodiny na mírném ohni povařit, aby zkaramelizovalo. Poté plechovky vyjmeme z vody, necháme zcela vychladnout a teprve potom je otevřeme. Krok 2: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme podle návodu hladký pudink a necháme ho taktéž vychladnout. Krok 3: Jakmile je vše chladné, dáme do mísy Salko, pudink a společně šleháme. Po chvíli pomalu přiléváme rum. Krok 4: Hotový likér přelijeme přes sítko do čistých lahví a podáváme chlazený.

TIP: Velký přehled sladkých likérů

Zveřejněno 13. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí likér Baileys

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwgG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí likér Baileys

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwgG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

nemuzu sehnat mandlový puding ;-(

eva: Můžete použít jakýkoliv máte ráda, já osobně mám vyzkoušenou vanilku, čokoládu, banán i jahodu a vše je dobré. :)

A může se použít už karamelové Salko ? Pak by odpadlo to dlouhé vaření.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik toho asi tak bude? :) 1L? nebo více méně, děkuji

Prosim, ta salka se vari v plechovce, nebo v hrnci? Nestane se z nich karamel? Dekuji za odpoved

phoebe: Plechovky se salkem dáte do hrnce a zalejete vodou. Vaříte 2 hodiny. Konzervy musí být pořád pod vodou, jinak obsah nezhnědne.

savlinka: Děkuji.Hned zítra to zkusím.Myslím,že tohle je nejrychlejší.:-8

Já dávám mandlový puding. Lepší jak originál :-p

Když místo pudinku přidáte jedny ledové kaštany, bude to taky vynikající, děláme ho tak doma: 2 převařená Salka, 0,5 l rumu, jedna šlehačka a jedna tyčinka ledových kaštanů - rozpuštěná.
:-)

Našla jsem stejný recept bez pudingu. Je lepší ho tam dát, nebo ne? Jen mě zajímá v jaké verzi bude lahodnější :)

Jana Vohnoutová 15. 12. 2009 18:46
Znám také výborny:2 kond. mléka neslazené
3 kond. mléka slazená
4 orig. Cappucina svařit v l dcl vody
l l rumu
Tak na zdraví!

Já dávám mandlový pudink, taky vynikající:-)

levik jednu krabičku;-)

Kolik smetany?

hmmm já ho dělám jinak a je výborný

2 salka uvařím v uzavřené plechovce 1 1/2h.,nechám vyhladnout,pak otevřu naliju do vyšší nádoby,přidám 1/2L rumu umixuju,přidám smetanu a opět chvili mixuju a je hotovo:-))

Tak vidíte to neznám,takže vyzkouším karamelový pudink.:-p

Tématické fráze:
domácí bejlís, domácí baileys, domácí baileys recept, bejlís recept, baileys recept, recept na domaci bejlis, domaci beylis, recept na domácí baileys, baileys ze salka, beylis, beylis recept, recept na baileys, baileys, domácí bayles, bejlís domácí, domácí bailes, domácí výroba baileys, domácí baylis, recept na bejlís, likér ze salka

Suroviny:
rum, mléko, pudink vanilkový, salko

Přidat fotografie receptu