

Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem
Suroviny 4 porce
- 500 g rybí filé (já měl kostky)
- 250 ml smetana ke šlehání
- 6 větších brambor
- sůl
- pepř
- kmín
- mletý zázvor
- koření adžika
- houbové koření
- hrst sušených hub
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby si namočíme do vývaru, nebo jen vody a cca 10 minut povaříme.
Připravíme si zapékací misku, dno vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme kořením adžika a houbovým kořením.
Na brambory poklademe plátky filé, osolíme, opepříme, posypeme kořením adžika, houbovým kořením, zázvorem a poklademe houbami. Jako poslední vrstva budou opět plátky brambor, opět osolíme, opepříme a posypeme kořením adžika.
Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut na plný výkon, pak zalijeme smetanou s 2 rozšlehanými vejci a zapékáme dorůžova (každý dle typu trouby), já zapékal cca 35 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem
-
-
-
dobrej recept
-
Drahuško, filé snoubící se s chutí hub a zázvoru nemělo chybu
Šimone, díky za komentář a Vám všem za bodíky -
Tome,to vypadá skvěle.Koupím file a vyzkouším.
-
vypadá to dobře.Taky něco jiného než stereotyp.Určitě vyzkouším a dávám bod
-
vypada to dobre
-
Taky ryby miluju, Maruš ... díky za komentář
-
Ozaj skvostný recept .. milujem ryby v akékoľvek podobe, a tymto receptom si ma nadchol ...
-
Spagi do šparu nechodím, mám to z ruky, ale třeba bude v Globusu, ten mám pod nosem
Díky za tip
-
-
Tome, sušenou hlívu mají ve Šparu - teda Interspar, jinak splést se může každý, já hodila v Kaufu balíček do vozíku zas s tím, že to jsou žampiony a jaksi to byla zabalená krájená cibule.....
-
Michsamant: sušenou hlívu jsem ještě neviděl, ale koukal jsem na ni na netu a nemusí být špatná
... teda až na tu cenu
-
ja kupujem susenu hlivu (lebo cerstvu nezozeniem) a je dobra,len ju treba namocit pred pouzitim asi na 15 minut
-
Lusi, já s hlívou nikdy problém neměl, kupuji ji pravidelně a je fakt super ...
Muj poslední nákup v kauflandu však dopadl trošku jinak, popletl jsem hlívu se steakovými žampiony, ale i ty byly moooc mňamozní