Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 306 kJ / 6 048 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,87 g |
| Tuky | 289,89 g |
| Vláknina | 12,40 g |
| Cholesterol | 1,37 g |
| Sodík | 4,57 g |
| Sůl | 0,97 g |
| Sacharidy | 774,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup placky: Rozpustíme máslo(např. v mikrovlnce), smícháme s medem, cukrem, a mlékem. Do směsi přidáme ocet, vejce a pak mouku do které jsme zamíchali sodu. Těsto umícháme a dáme odležet do lednice.
Krok 2: Mezi tím si připravíme náplň: Uvaříme pudink (mléko, pudinkový prášek, cukr, med). Do mírně vychladlého pudinku vmícháme změklé máslo a ušleháme mixérem dohladka. Dám vychladnout na 2 i víc hodin do lednice.
Krok 3: Těsto si rozdělíme na 5 kousků, z každého kousku vyválíme placku, já vykrajuji dortovou formou průměr 23 cm. Placky i s odkrojky upeču na pečícím papíru.
Krok 4: Těsně před plněním placky potřu instantní kávou nebo vodou s rumem a pak potírám krémem a dávám placky na sebe, natřu boky i vrchní placku a posypu posypkou.
Krok 5: Před podáváním nechat aspoň 24 hodin v ledničce odležet.
Zveřejněno 22. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91W4
Moje poznámka
Medovník V.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91W4
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 4 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
medovník bez válení,
medovník,
babicúv medovník,
medovnik s orechy,
medovník video,
recepty s videem,
medovník bez ořechů,
medovník s videem,
náplň do medovníku,
jednoduchý medovník,
nejlepší medovník,
recept medovnik,
dobrý medovník,
krém do medovníku,
recept na medovník s ořechy,
medovnik postup,
medovnik - recept,
recept na medovník,
medovník recept video
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
med,
mléko,
cukr krystal,
máslo,
soda jedlá,
ocet,
mléko,
pudink vanilkový,
med,
cukr krystal,
máslo,
ořechy
Komentáře (45)
Mno, já jsem měla podobný problém, zkusila bych udělat hodně tuhý pudink, a pomalu ho do toho řídkého vmíchávat mixérem. A popravdě, pokud neni vysloveně tekutý, tak to až takový problém neni, můj první medovník měl taky řidší krém, ale to těsto to pak krásně nasálo a byl nádherně měkoučký
dobroty.nova.cz/clanek/epizody/medovnik.html
autor receptu Jiřina Céhová
Jenom otázka.Který je lepší.S ořechy nebo bez?