Medové cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavé medové cukroví je sladká klasika, která provoní váš domov a přinese na stůl kousek tradiční vánoční atmosféry. Díky medu je těsto příjemně měkké. Ozdobené polevou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavé medové cukroví je sladká klasika, která provoní váš domov a přinese na stůl kousek tradiční vánoční atmosféry. Díky medu je těsto příjemně měkké. Ozdobené polevou…
Očekáváte návštěvu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kynuté tyčinky se solí a kmínem. Do těsta se přidávají brambory a tyčinky jsou díky nim velmi lahodné. Budou…
Starý a osvědčený recept, který směle můžete upéct na Vánoce jako cukroví. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i začátečník. Lahodná chuť ořechů v kombinaci se…
Jednoduché ořechové placičky vonící skořicí si zajisté zamilujete. Jsou nenáročné na přípravu i na suroviny a oblíbí si je především ti, kdož mají díky zahrádce přebytek…
Nápadné, sněhově bílé cukroví božské chuti. I tak by se daly nazvat křehké bílkové tyčinky, plněné čokoládovým krémem, které se v ústech doslova rozplývají. Příprava je…
Velmi variabilní kokosky můžete připravit právě podle tohoto receptu. Po upečení je můžete pouze namočit do čokoládové polevy a podávat. Když je však slepíte pomocí…
Slaďoučký indiánek, který naleznete v cukrárně na každém roku, vás svojí lahodnou chutí přenese do dětských let. Piškotový základ, sněhový krém a to vše přelité…
Křehká sněhová pusinka ve tvaru volského oka s lahodným meruňkovým středem je lehká jako obláček, sladká a zároveň osvěžující díky ovocné náplni. Perfektní cukroví,…
Bílkový chlebíček je vděčným moučníkem. Upotřebíte do něj bílky, které zbývají po pečení se žloutky a zároveň do chlebíčku můžete přidat kandované ovoce, oříšky nebo i…
Chuť a vůni skořice máme spojenou s Vánocemi. Jakmile se skořice rozvoní naším bytem, Vánoce jsou za dveřmi. Toto pečivo je v podstatě ochucené linecké těsto a potřebuje…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Šátečky jistě patří mezi drobné sladké pečivo, které má místo v naší kuchyni. Jemné máslové těsto se žloutky vykrájíme do požadovaných čtverců, které naplníme lahodnou…
Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
Tradiční francouzskou cukrovinkou, která vás zaujme už jen svým barevným vzhledem, jsou makronky. V ústech se jemné makronky z mandlového těsta lehce rozpustí a vaše…
Nemáte čas ani chuť stát dlouho u plotny, ale rádi byste si dali něco sladkého? Vyzkoušejte recept na moučník, který se „udělá sám“. Stačí pár základních surovin,…
Cuketové hranolky s chutí soli a pikantního chilli jsou skvělou alternativou k tradičním hranolkám. Křupavé a plné výrazné chuti, připravené rychle a jednoduše.…
Nektarinkové pusinky spojují vláčné těsto s jemnou sladkostí marcipánu a svěžestí ovoce. Stačí pár základních surovin, forma na muffiny a za dvacet minut máte na stole…
Výborný piškotový koláč je díky použitým druhům mouky zcela bez lepku. Korpus je pro zvláčnění potřený marmeládou a nad ní se nachází vanilková pudinková vrstva. Tu…
Šťavnatá jablka zapečená pod nadýchaným piškotem s ořechy tvoří koláč, který spojuje jemnost i výraznou chuť. Skvělý k odpolední kávě, rodinné oslavě i jako sladká tečka…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Polovinu oddělíme, vmícháme krém, vrátíme ke sněhu a vmícháme zlehka ořechy. Lžičkami rozdělíme směs do papírových košíčků ( asi 23 kousků…
Medové perníčky pečeme zejména v předvánočním období, kdy z těsta vykrajujeme tvary spjaté se zimou a vánočními svátky. Receptů je nespočet, třeba zrovna tento bude váš…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme trochu soli, špetku muškátového květu, 3 žloutky, promícháme a vmícháme sníh a utvoříme z toho těsto. Tvoříme kouličky, které…