Vepřový guláš s bramboráky
Recept ještě nebyl hodnocenGulášek a pivo? A co takhle skvělý gulášek, křupavé dobře ochucené bramboráky a k tomu to pivečko? Jestli jste dostali právě na něco takového chuť, tak následujte náš…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gulášek a pivo? A co takhle skvělý gulášek, křupavé dobře ochucené bramboráky a k tomu to pivečko? Jestli jste dostali právě na něco takového chuť, tak následujte náš…
Polévka typu šup šup do hrnce a je po hladu. Takový recept se hodí. Místo zdlouhavějšího zahušťování jíškou stačí použít tvrdší pečivo. Zelenina s máslem dodá chuť. Pro…
Tradiční obložené chlebíčky v retro stylu jistě potěší každou návštěvu. Plátky veky namažeme bramborovým salátem, ozdobíme kornoutky z plátkového sýra, majonézou,…
Rybí filety důkladně osušíme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a filety zprudka opečeme.Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce dusíme, víno by se…
Čočková polévka je to pravé, co nás v podzimním a zimním sychravém počasí zahřeje. Je sytá, hutná, lehce nahradí svačinu či večeři. Dobře ochucená česnekem a bylinkami…
Uzená vepřová kotleta, připravovaná v pomalém hrnci, společně s kysaným zelím a bramborem, je doslova perfektním víkendovým obědem. Provoněná jablky, posypaná křupavou…
Když je potřeba odlehčit jídelníček od masa, volíme často zeleninové karbanátky. V tomto receptu najdete návod na přípravu květákových karbanátků s brambory a…
Křepelčí vejce jsou skvělá. Přípravou v páře odpadne pracné loupání. Šikovné formičky jsou vychytávka a výsledné " velevajíčko" s minižloutky je na řezu zajímavé. Rychlá…
Křehké nudličky z vepřového masa, marinované společně s brambory v sójové omáčce, okořeněné kari kořením, poslouží jako snadný oběd nebo večeře, když nevíte, co zrovna…
Brambory nakrájíme na kolečka, rajčata a cibulku na kousky.Stehno zbavíme kůže a kosti. Maso nakrájíme.Smícháme lžíci olivového oleje se 1-2 lžícemi oleje z rajčat…
Tento dip používáme k dochucení stejně jako tatarskou omáčku, jen je zde majonéza nahrazena jogurtem. Neobsahuje tuk a tak je vhodná i při různých dietách. Konečnou…
Vývar z vepřového kolene je silný na chuti. Doplní jej proto skvěle bramborové halušky s česnekem a majoránkou. Při podávání nejprve dáme do talíře uvařené halušky a ty…
Kuřecí závitky plněné baby špenátem jsou krásně barevné a opravdu chutné. Jsou jednoduché a rychlé na přípravu a zvládne je opravdu každý. Přílohu si každý zvolí sám,…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.Z vývaru, oleje, hořčice, jemně pokrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, do které namočíme na 30 minut…
Tento závin připravíme z bramborového těsta a naplníme výbornou náplní z kysaného zelí a mleté klobásy nebo uzeného masa. Závin uvaříme ve vodě a poté podáváme s…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky.Přidáme bílé části cibulek, prolisované…
Jednoduchý bramborový salát je skvělý sám o sobě, ale také jako příloha k masům nebo rybě. Na tento potřebujete pouze brambory, vajíčka a pak marinádu, která dodá celému…
Ryba a bramborový salát jsou tradičně na Vánoce. V tomto případě si však obdobu svátečního jídla můžete připravit kdykoliv. Svěží salát s řapíkatým celerem doplňuje…
Snad nejtypičtější a nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou je jitrnice. Podávat ji můžete opečenou v troubě, s dušeným kysaným zelím a šťouchanými brambory se škvarky.…
Smetanová česneková omáčka je jednoduchá na přípravu a zajisté vás překvapí svojí báječnou chutí. Lehce štiplavá omáčka krásně zasytí a podávat ji můžete s uzeným masem,…
Máte chuť na uzenou polévku? Můžete ji uvařit podle tohoto receptu zase trochu jinak, než třeba znáte. Polévka obsahuje jak uzené maso, tak i brambory, kořenovou…
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Přidáme ještě najemno nastrouhaný celer a nadrobenou nivu.Povaříme asi 10 minut a z másla a mouky uděláme…
Kysané zelí funguje jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní čerstvé bílé zelí. Zkrátka – dokonalá…
Chléb je to asi obyčejný a ničím nadprůměrně nevyniká. Ale vedle rohlíků a koláčů, které se pečou pravidelně, je to prima změna. Navíc je tento světlounký babiččin chléb…