Mléčná polévka s pažitkou
Recept ještě nebyl hodnocenLehce nakyslá chuť mléčné polévky s bramborem vám zajisté připomene vaše dětství u babičky, či školní jídelnu. Není nijak zvlášť obtížná na přípravu a čerstvé bylinky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehce nakyslá chuť mléčné polévky s bramborem vám zajisté připomene vaše dětství u babičky, či školní jídelnu. Není nijak zvlášť obtížná na přípravu a čerstvé bylinky…
Máte-li přebytek ředkviček, zkuste z nich připravit tuto jemně pikantní krémovou polévku. Příprava je snadná a rychlá. Podávat můžete s oblíbeným pečivem nebo krutony a…
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné…
Křehké brynzové smažené placičky se špenátem, to je slovenská inspirace v zeleném kabátku. Tradiční suroviny, jednoduchá příprava a výsledek který potěší milovníky této…
Nenáročný pokrm, který je plný živin a hlavně dobrých surovin. Drobné brambory jsou doplněny směsí z ředkviček, slaniny a jarní cibulky. Před samotným zapečením ji ještě…
Tento teplý salát je díky bramborám vydatný a hodí se do chladnějších dní. Skvělou chuť mu dodávají křehké a křupavé listy hořkosladké čekanky i pikantní ředkvičky.…
Tento jednoduchý oběd zachutná i těm, kdo brokolici nemají příliš v lásce. Smaženého platýse podáváme s nočky, které připravíme ze šťouchaných brambor a brokolice. Díky…
Květák je univerzální zeleninou, ze které připravíte různorodé pokrmy. Inspirujte se v tomto receptu a zapečte květák v lahodném krémovém bešamelu. Povrch posypaný…
Že koláče nemusí být jen sladké už víme dávno. Chutnou slanou svačinu či večeři tak můžeme připravit třeba z listového těsta, které nám práci usnadní koupí jeho hotové…
V tomto slaném koláči se skvěle prolínají chutě bešamelu, brambor a růžičkové kapusty. Příprava je velmi snadná, stačí uvařit bešamel a poté jen vše navrstvit do formy a…
Pokud chcete vyzkoušet jinou úpravu vaší oblíbené ryby, připravte ji s ořechovou krustou a bramborovo-mrkvovým pyré. Pokrm okamžitě získá slavnostní vzhled a netradiční…
Na podzim a v zimě si můžeme v kuchyni užít lahodnou chuť kapusty. Z jejích křehkých listů připravíme výborné závitky, které plníme chutným tresčím masem. Podáváme je se…
Záviny můžeme připravit jak sladké, tak i slané. Pokud inklinujete spíše k těm slaným chutím, vyzkoušejte tento recept. Do listového těsta zabalíte kousky brambor se…
Tato jednoduchá kombinace chutí je velmi lahodná. Losos je díky marinádě z citronu a pomeranče voňavý a svěží. Podáváme ho s jemným pyré z červené řepy a brambor. Pyré…
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je z pečených brambor, díky tomu není potřeba přidávat tolik mouky a gnocchi budou křehčí. Gnocchi…
Lahodná bramborová polévka s rybím filé vás v chladných zimních dnech dokonale zahřeje. Je plná zeleniny a masa, ovoněná slaninou, a na závěr zjemněná smetanou. Čerstvá…
Tento bramborový salát skvěle chutná jako příloha k masu. Spojíme ho tatarskou omáčkou, pomerančovou šťávou a zakysanou smetanou. Pomeranče a křupavé listy ledového…
Toto lahodné bezmasé jídlo je syté a plné chutí. Vrstvy brambor, květáku, uzeného tofu a kadeřávku a sýra halloumi se během pečení pěkně propojí. Příprava tohoto pokrmu…
Pórková polévka, připravená na základu z máslové jíšky, chutná výborně. Díky tomu, že do ní přidáme brambory, dobře zasytí. Kromě skvělé chuti pórku v ní najdeme ještě…
Zbyly vám pečené brambory z předchozího dne? Zužitkujte je a připravte z nich šťouchané brambory se strouhaným sýrem a ředkvičkami. Tuto vděčnou přílohu využijete ke…
Jehněčí maso patří mezi ty druhy, které nejsou na našich stolech zas tak často. Zpravidla z něj připravíme spíše sváteční oběd. Třeba takovou rolku. Naplníme ji…
Masové závitky možná na první pohled vypadají složitě, ale při troše cviku je zvládne i začátečník. Díky špenátu krásně vypadají na řezu, slanina jim dodá výrazné aroma…
Ze zbylých vařených brambor se dá vykouzlit ještě spousta dobrého jídla, například tyto krokety s uherákem a bylinkami. Dozlatova usmažené placičky jsou výbornou…
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme sůl, vejce, majoránku, bazalku, trochu mléka a prolisovaný česnek. Promícháme a dle potřeby zahustíme hladkou…