Bramborová kaše s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční bramborová kaše dostane novou příchuť, když do ní zamícháte drobné lístky medvědího česneku. Hedvábné kaše docílíte vyšleháním brambor s horkou smetanou. Při…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční bramborová kaše dostane novou příchuť, když do ní zamícháte drobné lístky medvědího česneku. Hedvábné kaše docílíte vyšleháním brambor s horkou smetanou. Při…
V tomto receptu ochutnáme netradiční kombinaci chřestu, brambor, čočky a vajec. Pečený chřest a brambory podáváme s vařenou čočkou, rozdrobenými vařenými vejci a chuťově…
Velice oblíbenou klasikou stánkového prodeje jsou dozlatova a dokřupava usmažené bramboráky. V pohodlí vaší kuchyně si tuto dobrotu, vonící po majoránce a česneku,…
Jednoduchá, rychlá a s chutí domova – kedlubnovo-bramborová polévka s mlékem je ideální volbou pro dny, kdy potřebujete něco teplého a uklidňujícího. Kombinace jemné…
Bramborový salát není jen ten jeden, který připravujeme na oslavy. Jsou variabilním pokrmem, do kterého můžeme zakomponovat různé suroviny. Tento salát spojuje brambory,…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové téměř v každém obchodě, ale domácím se mohou jen stěží vyrovnat. Během chvilky k nim…
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou připravte ke svátečnímu obědu či k večeři. Mandlová nádivka s cibulkou krásně nasákne chuť i vůni masa a doslova se vám rozplyne na…
Bramborová polévka je oblíbená v českých domácnostech. Každá rodina má ve svojí variantě oblíbenou surovinu či přísadu, co polévku nějak oživí. Medvědí česnek během…
Grilovaný hermelín patří mezi velmi oblíbená jídla. Zkuste ho pro změnu zapéct s bramborovou kaší a skvělý bezmasý oběd je připravený během chvilky. Navíc ho můžete…
V naší kuchyni a především lidovém léčitelství byla šrucha velice oblíbená. Nyní je nejvíce používaná do salátů, jak zeleninových, tak i bramborových. Šrucha salát…
Skutečnou lahůdku najdeme v tomto receptu. Nejprve samostatně rozpečené brambory vydlabeme a naplníme lahodnou lososovou směsí z tvarohu a sýru. Takto spolu ještě…
Výhodou medvědího česneku je, že má v kuchyni široké využití. Zkuste ho přimíchat do těsta na bramborové knedlíky. Budou vám chutnat k pečeným masům, drůbeži i uzenému.…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit si plnohodnotný zeleninový pokrm, který zasytí. Květák s koprovým přelivem potěší všechny milovníky této…
Jarní krémová polévka, kterou si zamilují vegetariáni, vegani i ti, kdo z různých důvodů vynechávají lepek. Hrášek s řeřichou jí dodají svěží zelenou barvu, máta…
Selská jídla bývají v oblibě pro jejich nenáročnou přípravu a skládají se většinou pouze z několika použitých surovin. Brambory se slaninou a cibulí dokonale dochutí…
Tuto jednoduchou krémovou polévku ze špenátu či mangoldu a brambor podáváme posypanou vejci vařenými natvrdo a rozdrobenou brynzou. Díky jemné chuti a pěkné zelené barvě…
S teplejším jarním počasím přichází také období sklizně medvědího česneku. Z byliny jemné česnekové chuti můžete připravit krémovou polévku, kterou budete mít do…
Pokud preferujete domácí přípravu příkrmů pro děti, tento recept je právě pro vás. Kuřecí pyré je plné zeleniny a dětem bude určitě chutnat. Zbylý příkrm můžete bez obav…
Chřest je velmi oblíbená jarní zelenina. Ochutnejte ho v této jednoduché kombinaci se slaninou a sýrem, výrazně okořeněným kuřecím masem a šťouchanými bramborami, které…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Časově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Vydatná zdravá zeleninová večeře ze zapečených cuket nebo oběd z jednoho pekáčku, kde najdeme i kousek dobrého masa. Za půl hodinky máme hotovo a můžeme pro rodinu…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Máte rádi, když je recept kompletní na maso i přílohu? Tak to jste tu správně. Dokřupava vypečené kachní prso je dochuceno koňakem a tymiánem. K němu se pak podává pyré…