Pečená brambora v alobalu s tvarohem a pažitkou
Recept ještě nebyl hodnocenTyto brambory jsou skvělým příkladem jednoduché a lahodné české kuchyně. Křupavé brambory pečené do zlatova se spojují s jemným tvarohem a pažitkou, což vytváří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto brambory jsou skvělým příkladem jednoduché a lahodné české kuchyně. Křupavé brambory pečené do zlatova se spojují s jemným tvarohem a pažitkou, což vytváří…
Rychlé a chutné jídlo, které zvládnete připravit i během každodenního shonu. Restované brambory s medvědím česnekem, pórkem a uzeninou můžete podávat jako samostatné…
Medvědí česnek je pokladem našich luk a lesů. Dokáže dodat šmrnc nejrůznějším studeným i teplým pokrmům, a navíc má obrovské léčivé účinky. Vyzkoušejte polévku z…
Z medvědího česneku můžeme připravit i polévku dokonale zelené barvy. Brambory ji zahustí, mléko zjemní a vývar dodá polévce výživnost a chuť. Tak hurá na sběr těchto…
Pokud patříte mezi milovníky vegetariánských jídel, tenhle recept se vám jistě bude líbit. Bramborové knedlíky z celozrnné jsou naplněné vynikající zeleninovou směsí a…
Bramborové knedlíky se šunkou jsou vynikající kombinací tradiční české kuchyně, která vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Jemně zpracované těsto v sobě ukrývá…
Zvláštní název, ale ta chuť ! Neodoláte! Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Kopřivy jsou na chuti poznat - kdo je jednou ochutnal třeba ve…
Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná brambor a žampionů. Jemnější tón polévce dodává zakysaná smetana.…
Šťouchané brambory se zdají být velmi obyčejnou přílohou. Zkuste je ale vylepšit podle našeho receptu a rychle změníte názor. Stačí přidat do brambor jemně vysmaženou…
Pokud máte rádi bramborový salát, připravte si jeho jarní odlehčenou verzi s ředkvičkami, zakysanou smetanou a koprem. Na chuti mu přidává také medová hořčice. Salát je…
Šrucha známá i jako portulák má mírně kyselou chuť a skvěle chutná v zelných salátech nebo jako polévkové koření. V tomto chutném a sytém salátu k ní přidáme vařené…
V tomto receptu ochutnáme netradiční kombinaci chřestu, brambor, čočky a vajec. Pečený chřest a brambory podáváme s vařenou čočkou, rozdrobenými vařenými vejci a chuťově…
Bramborový salát není jen ten jeden, který připravujeme na oslavy. Jsou variabilním pokrmem, do kterého můžeme zakomponovat různé suroviny. Tento salát spojuje brambory,…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové téměř v každém obchodě, ale domácím se mohou jen stěží vyrovnat. Během chvilky k nim…
Bramborová polévka je oblíbená v českých domácnostech. Každá rodina má ve svojí variantě oblíbenou surovinu či přísadu, co polévku nějak oživí. Medvědí česnek během…
Grilovaný hermelín patří mezi velmi oblíbená jídla. Zkuste ho pro změnu zapéct s bramborovou kaší a skvělý bezmasý oběd je připravený během chvilky. Navíc ho můžete…
Nalaďte se na jaro s tímto skvělým salátem. Vařené brambory v něm dochutíte jarní cibulkou a medvědím česnekem, doplníte vařeným vejcem a jednoduchou zálivkou. Salát se…
Falešná houbová polévka z ředkviček vás překvapí svou chutí i jednoduchostí. Přestože neobsahuje houby, díky speciální úpravě ředkviček získá polévka překvapivě houbové…
Bramborovou polévku můžeme uvařit i trochu jinak než obvykle. Muškátový květ a medvědí česnek jí dodají netradiční chuť. Polévku navíc zjemníme smetanou. Podáváme ji s…
V naší kuchyni a především lidovém léčitelství byla šrucha velice oblíbená. Nyní je nejvíce používaná do salátů, jak zeleninových, tak i bramborových. Šrucha salát…
Skutečnou lahůdku najdeme v tomto receptu. Nejprve samostatně rozpečené brambory vydlabeme a naplníme lahodnou lososovou směsí z tvarohu a sýru. Takto spolu ještě…
Výhodou medvědího česneku je, že má v kuchyni široké využití. Zkuste ho přimíchat do těsta na bramborové knedlíky. Budou vám chutnat k pečeným masům, drůbeži i uzenému.…
Jednoduché, ale chuťově výrazné jídlo, které potěší milovníky zeleniny i lehké kuchyně. Kombinace jemně opečených hub, voňavé pažitky a máslových brambor, vytváří…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit si plnohodnotný zeleninový pokrm, který zasytí. Květák s koprovým přelivem potěší všechny milovníky této…