Filé pro děti s bramborákem a zeleninovým salátem
Recept ještě nebyl hodnocenPravidelná konzumace ryb má mnoho zdravotních benefitů. Zejména pak pro děti jsou zdrojem zdravých tuků. Připravte jim třeba filé pro děti Nowaco, které je z mořské…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pravidelná konzumace ryb má mnoho zdravotních benefitů. Zejména pak pro děti jsou zdrojem zdravých tuků. Připravte jim třeba filé pro děti Nowaco, které je z mořské…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné ale vlahé máslo, jemně nastrouhané vařené studené…
Jemné králičí maso je při správné přípravě velmi delikátní. Jeho chuť vhodně doplňuje pečený česnek a slanina, která mu dodá šťavnatost. Maso podáváme s bramborovo…
Čím více lidí se zajímá o zdravý životní styl, tím více jich objevuje kouzlo vaření v páře. Toto velice zdravé a dietní jídlo z parního hrnce si zachovává svojí…
V této netradiční zeleninové polévce zužitkujeme ředkvičky opravdu celé i se zdravými zelenými lístky. Pojí se v ní mnoho chutí a vůní koření a čerstvých bylinek. Díky…
Když se řekne bramborák, většině z nás se vybaví smažená slaná pochoutka vonící po majoránce. Víte, že se dá připravit i nasladko? Hotové bramboráky potřeme marmeládou a…
Už se také nemůžete dočkat jara? Zkuste ho přivolat vskutku jarním bramborovým salátem se zeleninou a vejci, podávaným k řízkům z jehněčího masa, které je velmi jemné a…
Šťouchané brambory jsou oblíbenou přílohou ať už k řízku, nebo k pečenému masu. Skvěle chutnají i samotné. Nesmí v nich chybět vyškvařená slanina a v období jara do nich…
V tomto zajímavém pokrmu najdeme spoustu různých chutí. Krátce povařený chřest zabalíme do balíčků z anglické slaniny a zapékáme zalitý vaječnou směsí se sýrem a chilli…
Sluníčko začíná pomalu nabývat na síle, dny se prodlužují a příroda se krásně zelená. Jarní dny jsou tu a společně s nimi přichází i vůně lehce štiplavého medvědího…
Z uvařených brambor můžeme připravit lahodné placky, pečené v troubě a pouze lehce potřené olejem, které doplníme čerstvým špenátem příjemně vonícím po česneku. Snadné…
V pomalém hrnci můžeme připravit tuto jednoduchou, ale netradiční přílohu. Brambory smícháme s kousky slaniny, čerstvým špenátem a zalijeme smetanou. Na závěr na nich…
Kdo má rád polévky z mléka, podmáslí nebo syrovátky, jistě si pochutná i na téhle zeleninové, plné bylinek. Na její uvaření, budete potřebovat pár minut času, minimum…
Kopřivy mají příjemnou svěží chuť a dodají našemu tělu spoustu prospěšných látek. V tomto pokrmu je použijeme nejen do polévky, ale i do zavářky na způsob svítku, která…
Pampelišky je dobré zařadit do svého jídelníčku, protože obsahují mnoho vitamínů i minerálních látek. Z jejich mladých listů, brambor a vajec připravíme výborný jarní…
Recept na hňupky (pampuchy) je z Valašska. Jsou výborné čerstvě usmažené. Zkuste je připravit podle osvědčeného receptu a přidejte k nim jarní listovou zeleninu a…
Hluchavka bílá je rostlinou, která je u nás brána v podstatě za plevel. Ve skutečnosti jde ale o účinnou léčivku, jež pomáhá vnitřně i zevně. Většinou se používá k…
Jsou nenáročné na pěstování a na jaře jsou nejšťavnatější. Řeč je samozřejmě o ředkvičkách. Pokud vás již omrzela ředkvičková pomazánka, vyzkoušejte z nich připravit…
V této krémové polévce spojíme dvě delikátní suroviny - aromatický svěží medvědí česnek a václavky, které máme od podzimu zamrazené. Výrazné chutě na závěr zjemníme…
Pekáček vymažeme lžící oleje.Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Cibuli nahrubo posekáme a necháme zesklovatět na lžíci oleje.Do pekáčku položíme vrstvu…
Kdo by neměl rád smažené bramborové placky, příjemně vonící po česneku a majoránce. Vyzkoušejte do nich přidat medvědí česnek, placky tak budou jemnější, chutnější a…
Tato výborná polévka přinese jaro do vaší kuchyně. Díky bramborám je sytá, medvědí česnek a šťovík dodají krásnou barvu i výraznou chuť, a libeček předá svou vůni. Díky…
Svěží a plná vůní a chutí - taková je krémová polévka z brambor a medvědího česneku, zjemněná trochou smetany. Podáváme ji pokapanou kvalitním olivovým olejem a…
Sladkost těsta a nakyslá chuť rebarbory dělá z tohoto koláče opravdovou lahůdku. Těsto je díky bramborám vláčné a voní vanilkou a citronovou kůrou. Rebarbora zase dodává…