Jarní kopřivovo-špenátový krém
Recept ještě nebyl hodnocenJarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité…
S teplejším jarním počasím přichází také období sklizně medvědího česneku. Z byliny jemné česnekové chuti můžete připravit krémovou polévku, kterou budete mít do…
Tuto jednoduchou krémovou polévku ze špenátu či mangoldu a brambor podáváme posypanou vejci vařenými natvrdo a rozdrobenou brynzou. Díky jemné chuti a pěkné zelené barvě…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Talíř horké jarní polévky, příjemně vonící po majoránce, s nočky z dětské krupičky, vás spolehlivě zasytí a tak může být i…
Pokud preferujete domácí přípravu příkrmů pro děti, tento recept je právě pro vás. Kuřecí pyré je plné zeleniny a dětem bude určitě chutnat. Zbylý příkrm můžete bez obav…
Proč jen zapečené brambory, když si je můžete vytunit na vyšší level! V době čerstvých bylinek máte plno možností. Medvědí česnek je ideální volba pro jarní sezónu.…
Jednoduchá a výživná polévka, ve které zužitkujete odřezky chřestu i vodu z jeho vaření. Rychlá na přípravu, plná chuti i vitamínů – potěší všechny milovníky zeleniny.…
Chřest je velmi oblíbenou surovinou, která má svoji sezónu v polovině jara. Zelenými výhonky naplníme spolu se slaninou a mozzarellou vykostěná kuřecí stehna. Závitky…
Chřest je skutečný poklad jarní kuchyně. I když jeho sezóna netrvá dlouho, nabízí nepřeberné množství možností k úpravě. Jednou z těch nejjednodušších je jemná…
Vychutnejte si spojení chutí s chřestem ve smetanovo-sýrové omáčce, doplněným šunkou a bramborami. Tento pokrm nabízí křehkost chřestu, krémovou jemnost sýrové omáčky,…
Tato polévka vyžaduje delší a pracnější přípravu, odmění se nám ale za to skvělou chutí. Brambory a chřestové špalíčky zalité jemným chřestovým krémem podáváme posypané…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Chřest je velmi oblíbená jarní zelenina. Ochutnejte ho v této jednoduché kombinaci se slaninou a sýrem, výrazně okořeněným kuřecím masem a šťouchanými bramborami, které…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
Časově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Sbíráte rádi jarní bylinky? Pak je tahle polévka přesně pro vás. Využijete v ní spoustu darů přírody a tělu dodáte pořádnou dávku vitamínů. Navíc obsahuje skvělý tip na…
Nákyp s mletým masem a ředkvičkami, to je opravdu lákavá jarní mňamka. Zapečený nákyp s brambory, ředkvičkami a mletým masem, ozdobený bramborovou kaší, vypadá nejen…
Šťavnaté kuřecí maso, příjemně vonící po česneku, brambory a restovaný chřest. To je prostě kombinace, které se nedá odolat. Sbíhají se vám sliny? Nezbývá jen, než se s…
Jednoduché, chutné a výživné pokrmy má rád každý. A když se skládají ze sezónních a místních surovin, je to bod navíc. Využijte sezóny chřestu a připravte si brunch z…
Vydatná zdravá zeleninová večeře ze zapečených cuket nebo oběd z jednoho pekáčku, kde najdeme i kousek dobrého masa. Za půl hodinky máme hotovo a můžeme pro rodinu…
Kdo nechce stát dlouho u plotny, ale chce vykouzlit rychlý a chutný oběd, máme tu pro vás recept. Hebká bramborová kaše je doplněná mladým jarním zelím s cibulkou. Dle…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Lehce nakyslá chuť mléčné polévky s bramborem vám zajisté připomene vaše dětství u babičky, či školní jídelnu. Není nijak zvlášť obtížná na přípravu a čerstvé bylinky…
Máte-li přebytek ředkviček, zkuste z nich připravit tuto jemně pikantní krémovou polévku. Příprava je snadná a rychlá. Podávat můžete s oblíbeným pečivem nebo krutony a…