Broskvový koláč s drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenVyšleháme vejce s oběma druhy cukru.Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo.Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru.Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo.Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto…
Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru.Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo.Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto…
Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Po ušlehání žloutků si vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do…
Broskve oloupeme, přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme je na menší kousky. Pokud slupka pevně drží, tak broskve blanšírujeme. Ponoříme je do vařící vody, ihned vyjmeme a…
Uvaříme pudink podle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce.Mandle opražíme na suché pánvi.V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou,…
Broskyne umyjeme, vyberieme kôstky a nakrájame, dáme do pohára, pridáme PL kryštalového cukru, škoricu celú (tak 1-2 na 7čkový pohár) pár klinčekov.Zalejem horúcou vodou…
Hlavní výhodou přesnídávek připravených doma je to, že přesně víte co v nich je a neobsahují žádné chemické látky. Nejen vašim ratolestem zachutná přesnídávka plná…
Broskve oloupeme a odpeckujeme a vlnitým šťouchadlem na brambory (na vymíchání kaše) rozšťoucháme na kaši s malými kousky. Přidáme cukr, Gelfix a kyselinu citronovou a…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Nejdříve připravte těsto. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl, přidejte vychlazený, na kostky nakrájený Alsan a s pomocí pastry cutteru či rukama tuk zapracujte do mouky.…
Zralé, ne však nahnilé ovoce omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Vypeckujeme, promícháme se šťávou z citrónu a necháme hodinku vychladit v lednici.
Broskve hodně zralé si omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, které dáme do hrnce, přidáme pár lžic vody a rozváříme. Každou chvíli pomícháme, až je vše v…
Prsa osolíme, opepříme, mírně posypeme paprikou a orestujeme z obou stran na 3g oleje na kvalitní teflonové pánvi. Orestované prso dáme na talířek, na něj dáme půl…
Utřeme změklé máslo. Postupně přidáváme všechny suroviny a promícháváme. Těsto přendáme na vymazaný a vysypaný plech (cca 23 x 33 cm) uhladíme a dáme do trouby…
Zo všetkých ingrediencii vymiesime cesto. Rozvaľkáme a vykrojíme kruhy, ktoré plníme kúskom marhule. Spojíme do štvorstenov, potrieme vajíčkom a pečieme pri strednej…
oloupané a nakrájené ovoce podlijeme trochou vody a povaříme se skořicí a hřebíčkem 1/2 hodinky,.přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. pak přidáme štávu z jednoho…
Sýr, šunky nebo šunkový salám, oloupaná jablka a broskev nebo meruňky nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a promícháme s majolkou. Salát…
Ovoce pokrájíme na drobné kousky a na mírném ohni rozdusíme na kaší. Občas mícháme, aby se směs nepřipálila. Pak propasírujeme, vhodíme tam želírovací cukr a skořici a…
Broskve oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, posypeme cukrem, zalijeme mlékem a umixujeme.
Tvarůžky obalíme v klasickém trojobalu ( mouka, vejce, strouhanka ) a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme pomalu, aby se tvarůžky dobře propekly do tekutého…
Ve velkém hrnci dobře promícháme broskve, filátka z pomeranče, vanilkové aroma. Přidáme pomerančovou štávu, Super želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. …
Uděláme větší palačinky potřeme marmeládou nandáme doprostřed zmrzlinu,na kraj zmrzliny čtvrtky broskví,přehneme posypeme moučkovým cukrem ozdobíme šlehačkou a posypeme…
Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh,žloutky našleháme s cukrem a vše spojíme douhromady s moukou.Těsto nalijeme na plech vyložený papírem a pečeme asi 10 minut při…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 30. 4. 2024 16:58
Tajemství worcesterové omáčky: Jak si hit mezi dochucovadly vyrobit doma?
Vinař Michal Závada: Letošní burčák je kvalitní, litr pořídíte už od 80 korun a hlava vás z něj bolet nebude, když dodržíte jednu zásadu
Holka u plotny radí: Hnízda z toustového chleba se slaninou, šunkou a sýrem jsou skvělou svačinkou nejen do školy