Avokádový salát z Mozambiku - Salada Pera de Abacate

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: 15 minut 1-2 porce Saláty 1 názor

Suroviny

1/4 hlávky ledového salátu
1 rajče
1 avokádo
broskvový kompot
Citronový dressing:
2 lžičky citronové šťávy
2 lžičky olivového oleje
2 lžičky sirupu z broskví (lze použít jakýkoli ovocný sirup nebo lžička medu)
sůl
sušené provensálské koření
list koriandru
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme citronovou šťávou s olivovým olejem. Přidáme sirup, sůl, bylinky a pepř.

  2. Ledový salát nakrájíme a jednotlivé lístky rozložíme na talíři.

  3. Na salát poklademe kousky avokáda, které lehce zakapeme citronovou šťávou, aby nezčernalo.

  4. Dále přidáme rajčata a broskve a vše zakápneme dresinkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Avokádový salát z Mozambiku - Salada Pera de Abacate

  • Frank Frank(neregistrovaný)

    Recept zni dobre. Urcite vyskousim. Jen nechapu jedno. Pisete: Na salat poklademe kousky avokada, ktere lehce zakapeme citronovou stavou, (pocut dobry) ABY NEZCERNALO. To jako chcete zkladovat tyden? Mam avokada, citrony i pomerance na zahradce. Taky avokada pokapu nekdy citeronem, ale pro chut. Zhnedne az druhej den. Rozkrojeny, zabaleny v celofanu a ponechanou peckou v lednicce udrzi barvu i 2 dny. Jinak dobrou chut! :yes: :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: avokadovy sirup salat z avokada sirup avokadovy avokadovy salat

Zapomněl/a jsem heslo