Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbené jídlo je pro Švédy skoro stejné jako pro Čechy knedlo-vepřo-zelo. Nemusíme na ně chodit do nejmenovaného obchodního řetězce, připravíme je snadno doma sami.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 298 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,01 g |
– nenasycené | 0,35 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Oblíbené jídlo je pro Švédy skoro stejné jako pro Čechy knedlo-vepřo-zelo. Nemusíme na ně chodit do nejmenovaného obchodního řetězce, připravíme je snadno doma sami.…
Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností…
Vychytaný recept na přípravu hermelínu se v sezóně grilování bude určitě hodit. Většina z nás už je masem přejedená. Mezi rychlejší alternativy patří měkký, smetanový a…
Sezóna cuket je v plném proudu, a tak se hodí mít po ruce dostatek receptů, jak ji zužitkovat. Upečte si s námi cuketový moučník s tvarohem a brusinkami, který je…
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Maminčina je nejlepší - pravda, o které se nepochybuje, zejména pokud jde o recept na tradiční svíčkovou. Omáčka plná kořenové zeleniny je zjemněná smetanou a právem…
Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Vyrobte si müsli tyčinky doma a budete mít jistotu, že v nich jsou opravdu jen samé poctivé věci. Obměňovat můžete různými semínky, oříšky, sušeným ovocem dle vlastní…
Srnčí maso patří mezi zástupce zvěřiny s velice lahodným masem. Přes noc v koření naložené medailonky zkřehnou a propojí chutě. Na pánvi je pak stačí jen doplnit…
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu…
Sladké kapsičky z kynutého těsta, plněné náplní z jablek a brusinek, jsou tím pravým pohlazením pro naše chutě. Krásně vláčná chuťovka, vonící po skořici, potěší nejen…
Krásně voňavá citronová bábovka bude díky přidání cukety opravdu vláčná. Dle vlastní chuti ji můžete doplnit sušeným ovocem, nebo ořechy a připravit si ji tak pokaždé…
Na vál nasypeme mouku. Já jsem namíchala třetinu Schär mix B a 2/3 Doves Farm bílá chlebová)Do mouky nastrouháme máslo, vyklopíme tvaroh, přidáme sůl, vajíčko, ocet a…
Omyté brusinky si odvážíme a dáme do nádoby DP. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Zapneme program zavařenina/marmeláda. Po ukončení programu plníme do sterilizovaných…
Fíky omyjeme, zbavíme stopek a pokud mají nepoškozenou slupku, neloupeme a nakrájíme na kostečky. Dáme do pekárny, vymačkáme štávu z citronu, přidáme třtinový cukr,…
S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Mrkvový koláč s jablky je vláčný a aromatický dezert, který kombinuje sladkost mrkve a svěží kyselost jablek. Tento koláč je obohacený o ořechy, brusinky a voňavou…
Mouku, cukr, prášek do perníku, kakao a sůl promícháme v misce. Přidáme mléko, olej, vejce a umícháme hladké těsto. Nakonec vmícháme rozmačkané banány, ořechy a brusinky…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou…