Muffiny s kokosem, ořechy a kandovaným ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenMuffiny jsou skvělou volbou jak na školní svačinu, tak i na rychlý víkendový moučník. V tomto receptu je těsto zvláčněno jogurtem a doplněno o směs pomerančové kůry,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Muffiny jsou skvělou volbou jak na školní svačinu, tak i na rychlý víkendový moučník. V tomto receptu je těsto zvláčněno jogurtem a doplněno o směs pomerančové kůry,…
Brusinky pokropíme rumem a necháme uležet. Vejce s cukrem ušleháme do pěny a postupně přiléváme olej. Vmícháme mouku, cukr, prášek a skořici.Vše promícháme a nakonec…
Všechno smícháme a dáme na pečící papír. Pečeme na 170° 20-30 minut, přitom promícháváme. Necháme vychladnout a naplníme do uzaviratelné nádoby.
Z těsta vyválíme tři placky. Každou placku posypeme strouhankou, naplníme nastrouhanými jablky, posypeme oříšky a naloženými brusinkami. Náplň posypeme skořicí,…
Králičí žebra a zeleninu dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a odložíme. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme…
Jako první připravíme sníh z bílků.Do další mísy dáme žloutky, přidáme protein, tvaroh, olej a ručním mixérem mixujeme, dokud se vše krásně nespojí.Nakonec vmícháme sníh…
Jemná kuřecí játra potřebují výraznější doprovod – sladké dezertní víno a ostrý pepř představují solidní dvojici, která vyzdvihne paštiku mezi prvotřídní delikatesy. Pak…
Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
v kastrolu rozpustíme sádlo, maso nakrájíme na menší kostky, osmahneme na sádle, aby se zatáhlo, přidáme zeleninu (cibule na malé kousky, mrkev, celer a petržel na jemno…
Uvaříme polévku (vývar) ze slepice. Z části si uděláme vynikající silnou polévku a část necháme na omáčku. Vařenou slepici obereme, menší kousky použijeme do polévky…
Nejdříve si připravíme rybízovo-brusinkový dip. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme najemno, zalijeme ji lžící oleje, osolíme, opepříme, přidáme po špetce zázvoru a chilli…
Prvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před…
Na Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníme povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace.…
Než začnete, je potřeba si uvědomit, že se jedná o křehké těsto, se kterým je potřeba pracovat rychle (máslo se dlouhým zpracováním rozpouští a může nasáknout do mouky,…
Listové těsto rozdělíme na půl, každý kus vyválíme na plát, potřeme rozšlehaným vejcem, dále potřeme troškou kečupu, poklademe kolečky šunky, posypeme strouhaným sýrem a…
V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience - mouku, cukr, koření, sůl a kypřící prášek. Ve druhé míse rozkvrdláme vejce, přidáme vodu, olej, jogurt a javorový…
Kotlety nakrájíme ne na příliš slabé plátky a naklepeme hranou nože. Osolíme, opepříme a dáme asi na 12 minut do chladna.Rozehřejeme sádlo, na které dáme plátky…
Z mletého masa, koření a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme směs, ze které tvoříme kuličky a smažíme je na másle s kapkou oleje. Pozvolna, máslo se rádo…
Změklé máslo utřeme s cukry a vejci, zapracujeme mouku a sůl, případně i vanilkové aroma. Vznikne poměrně tuhé těsto, se kterým můžeme dále pracovat. Já jsem je…
Rozpálíme olej se lžící másla a opečeme ze všech stran krůtí maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu.Opečeme do zlatova, zasypeme lžící cukru,…
Na dnou dvou malých zapékacích mističek (průměr cca 8 cm, výška cca 5 cm) nasypeme sušenkové drobky. Rebarboru v jiné misce smícháme s třtinovým cukrem, skořicí,…
Bulgur uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě doměkka. Dýni vydlabeme a nakrájíme ji na menší kousky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
Marokánky jsou výborné nejen jako cukroví kolem Vánoc ale i ke kávičce v kdejaké cukrárně od začátku podzimu. Voní a chutnají ovocem, ořechy a kůrou citrusů. Zalité v…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Jídelní rozmary slavných: Rihanna si na turné vozí kufřík s kořením a miluje tohle kuřecí kari
Upéct buchty v peci bývalo dívčí zkouškou dospělosti. Víte, k čemu sloužil tzv. kamnovec?
Vodu zbylou po vaření těstovin, brambor a rýže nevylévejte! Skvěle zahustí polévky i omáčky, vylepší slaná těsta a prospěje zažívání