Letní večeře obložený talíř
Recept ještě nebyl hodnocenHorké léto nechceme trávit vařením složitých jídel a ani na ně vlastně nemáme chuť. Někdy nám stačí jen obložený talíř s různými druhy sýra, doplněný několika plátky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Horké léto nechceme trávit vařením složitých jídel a ani na ně vlastně nemáme chuť. Někdy nám stačí jen obložený talíř s různými druhy sýra, doplněný několika plátky…
Pokud milujete kombinaci sýrů a navinulého ovoce, navíc s křupavými oříšky, tohle je ten správný recept pro vás. Pochlubte se při slavnostní příležitosti s takto plněným…
V papiňáku jsem na II. stupeň tlaku uvařila channa dal (15 minut). Do woku jsem dala mraženou česnekovou kostku s olejem a na středním ohni jsem jí rozehřála. Poté jsem…
Rozpálíme olej se lžící másla a opečeme ze všech stran krůtí maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu.Opečeme do zlatova, zasypeme lžící cukru,…
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou…
Podzimní čas s sebou nese chutě lesa, zvěřiny a lesních plodů. Nevadí pokud nemáte zrovna v rodině nimroda, i z hovězího masa lze připravit úžasné jídlo s akcentem…
Králičí žebra a zeleninu dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a odložíme. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme…
Z vlažného mléka, droždí, trošky mouky a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme nakrájené máslo, celé vejce, žloutek a cukr. Nakonec…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Smícháme suché ingredience.V další míse vyšleháme rozmačkané banány, olej, vejce, mléko a slazení.Do směsi prosejeme suché ingredience a prošleháme.Formu na toustový…
Játra opláchneme a namočíme na noc do mléka. Druhý den jatra osušíme, potřeme slabounce pikantní hořčicí, posypeme pepřem a potřeme kořenovou směsí, kterou jsme si…
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a mírně opepříme.Na másle a sádle opečeme porce králíka, kolem opečeného králíka rozprostřeme nakrájenou slaninu (co…
Muffiny jsou skvělou volbou jak na školní svačinu, tak i na rychlý víkendový moučník. V tomto receptu je těsto zvláčněno jogurtem a doplněno o směs pomerančové kůry,…
Do mísy dáme tvaroh, cukr, olej, medovinu, vanilkový cukr, žloutky, brusinky, mandle, polohrubou mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto.Vyšleháme z bílků sníh,…
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Přidáme kyšku, vejce, olej, jablka a brusinky.Důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto. Plech (30x40) vyložíme…
Kotlety po stranách nařízneme, aby se maso nekroutilo. Rajčátka omyjeme, spaříme, slupku odstraníme a ponorným mixerem rajčata rozmixujeme s olivovým olejem, solí,…
Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice. Maso prudce opečeme na…
V suché teflonové pánvi promícháme kokos s polovinou cukru a na malém plameni mícháme tak dlouho, dokud nemá barvu jako strouhanka. Bábovkovou formu vymažeme tukem a…
Změklé máslo utřeme s cukry a vejci, zapracujeme mouku a sůl, případně i vanilkové aroma. Vznikne poměrně tuhé těsto, se kterým můžeme dále pracovat. Já jsem je…
Vepřové kolena omyjeme, nakrojíme podél kosti. Kůži nařízneme na mřížku kvůli lepšímu propečení a kolena se nekroutí. Osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče, přidáme…
Jako první připravíme sníh z bílků.Do další mísy dáme žloutky, přidáme protein, tvaroh, olej a ručním mixérem mixujeme, dokud se vše krásně nespojí.Nakonec vmícháme sníh…
Na vál připravíme mouku, nastrouhaný tuk, ricottu, prášek a cukr. Zpracujeme hladké těsto. Připravíme náplň z tvarohu, žloutku, cukru, pudinku a kůry.Z bílku ušleháme…
Na Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníme povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace.…
Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Tohle zvládnou i děti: Vyrábíme zdravé a chutné domácí gumové medvídky
Šterc - rychlý staročeský pokrm vonící jíškou vás vyjde na pouhých 12 Kč. S opraženou cibulkou chutná přímo báječně
Jablečný závin podle receptu slavné kuchařky Marie Janků-Sandtnerové: Provoněný rumem a skořicí je ozdobou svátečního stolu