Vepřový steak s hruškou
Recept ještě nebyl hodnocenVepřový steak s hruškou je elegantní kombinací sladkého a slaného, která překvapí svou jednoduchostí i jemnou chutí. Šťavnaté maso perfektně doplní dušená hruška na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřový steak s hruškou je elegantní kombinací sladkého a slaného, která překvapí svou jednoduchostí i jemnou chutí. Šťavnaté maso perfektně doplní dušená hruška na…
Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu…
K podzimu také patří sladké dobroty z jablek, především snad všemi oblíbený štrúdl. Bez obav si jej můžete dopřát i pokud zrovna držíte dietu. Štrúdl z ovesných vloček,…
Do misky nasypeme pohankové vločky, mouku, cukr, prášek do pečiva a zvolené suroviny na ochucení. Přidáme olej a trochu vody a rukama vypracujeme pevné, minimálně se…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
V misce smícháme sypké suroviny, přidáme nasekané oříšky a pokrájené brusinky a nakonec vejce a máslo (ideálně rozměklé), ručně hněteme až se nám hmota spojí. Na plech…
Troubu předehřejeme na 220°C. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.Listové těsto rozdělíme rádlem nebo nožem na stejné díly. Jednotlivé díly posypeme mletými mandlemi …
Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny(u kýty to stačí).Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek,…
Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou…
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku. Jablka oloupeme a nakrájíme (nejlépe tak, že tvořítkem jablko rozřežeme na osminky a každou osminku…
Jablečno-mrkvový moučník s ořechy a krémem je lahodný a vláčný dezert, který v sobě spojuje svěžest jablek, sladkost mrkve a křupavost ořechů. Tento zdravější moučník…
Krásně vláčný koláč z jogurtového těsta, s náplní skládající se z jablek, brusinek a ořechů, příjemně voní po skořici a pomůže vám naladit tu pravou podzimní atmosféru.…
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak přidáme změklý tuk, také vyšleháme, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí a mléko, vymícháme těsto a na…
Zkuste upravit jednu z nejoblíbenějších a nejchutnějších sladkovodních ryb po způsobu zámořské kuchyně. Příprava spolu s brambory zjednoduší vaření a výsledek je…
Kotlety nakrájíme ne na příliš slabé plátky a naklepeme hranou nože. Osolíme, opepříme a dáme asi na 12 minut do chladna.Rozehřejeme sádlo, na které dáme plátky…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
Zvěřina chce trpělivost a preciznost při přípravě. Dochutit maso z jelena s houbami, připravit k němu skvělé karlovarské knedlíky je sice trochu časově náročnější, ale…
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Přidáme kyšku, vejce, olej, jablka a brusinky.Důkladně promícháme a vytvoříme hladké těsto. Plech (30x40) vyložíme…
Zajímavá kombinace chutí v tomto lehkém jídle vás jistě nadchne. Šťavnaté a sladké upečené hrušky podávejte s toustem zapečeným s kozím sýrem. Lahodnou chuť dotváří med,…
Než začnete, je potřeba si uvědomit, že se jedná o křehké těsto, se kterým je potřeba pracovat rychle (máslo se dlouhým zpracováním rozpouští a může nasáknout do mouky,…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…