Jehněčí na jalovci
Recept ještě nebyl hodnocenNa Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Postup: Naložení masa je základní krok ale bez láku. Pokud je libo tak prošpikovat špekem (nemusí špikovat ten, kdo nemá rád špek). Špekování je vcelku jednoduché.…
Brusinky namočíme na hodinku v rumu.Perníky i piškoty rozemelu v mixéru.Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Z těsta tvoříme kuličky, které obalíme v drcených…
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed utvoříme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Zakryjeme utěrkou a necháme asi10 - 15 …
Panenku nakrájíme na medailonky, lehce osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Opečeme na pánvi.Potom každou lehce potřeme hořčicí, dáme menší lžičku brusinek,…
Kuřecí maso naklepeme, okořeníme a nasucho opečeme na pánvi.Maso dáme na talíř, na něj položíme Hermelín a vložíme do mírně vyhřáté trouby, aby se sýr trochu rozpustil a…
V hrnci svaříme vodu s cukrem a kořením, následně přidáme víno a rum, přivedeme téměř k bodu varu, ale nevaříme.Horké naléváme do sklenic, do nichž jsme dali lžičku…
Nakrájíme mozzarellu na 8 silnějších plátků a každý vložíme mezi dva plátky pečiva, dobře přimáčkneme.Vejce s trochou mléka a špetkou soli vyšleháme.Mozzarellu s pečivem…
Brusinky pokropíme rumem a necháme uležet. Vejce s cukrem ušleháme do pěny a postupně přiléváme olej. Vmícháme mouku, cukr, prášek a skořici.Vše promícháme a nakonec…
Máslo necháme přepustit a vychladnout. Potom ho smícháme s medem, 5 ml piva a strouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolíme a naložíme do máslové marinády. Marinujeme…
Nahrubo nasekáme mandle a lískové ořechy (v robotu, když budou menší a větší kousky nevadí) Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky. …
Nejprve připravíme cibuli. Nakrájíme ji na plátky a dáme na pánev. Do pánve kápneme trochu oleje a cibuli restujeme. Posypeme cukrem a pokapeme balsamikem. Dusíme…
Dobře vychlazený Hermelín rozkrojíme na dvě půlky a naplníme jej tenkými plátky banánu.Sýr obalíme dvakrát ve vejcích a ve strouhance a potom osmažíme z obou stran…
Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu zahříváme a nadrobíme do ní Nivu a lučinu. Mícháme až se sýry rozpustí. Smetanu vypneme před bodem…
Chlazené listové těsto vyválíme na dva díly a přeneseme na plech s pečícím papírem. Střed těsta potřeme švestkovými povidly, poklademe plátky omytých jablíček,…
Připravujeme stejně, jako ovocné knedlíky, jen zabalíme kostičky hořké čokolády.Vaříme 8-10 minut, prostě dokud nevyplavou.Mezitím si ušleháme tvaroh s kysanou smetanou,…
Celer nastrouháme na hrubém struhadle. Hned zalijeme šťávou z citrónů, aby nezhnědl. Přidáme cukr, brusniky a mandle a promícháme. Podáváme nejlépe chlazený druhý den,…
Těsto tence vyválíme a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 10 cm. Na každý čtvereček dáme vrchovatou lžičku paštiky a asi třetinu lžičky brusinkového kompotu. Pevně…
Jáhly uvaříme doměkka, po vychladnutí je v misce smícháme se všemi ostatními surovinami: ovesnými vločkami, medem, na kousky pokrájenými švestkami, brusinkami a…
Kuřecí stehna rozporcujeme na horní a spodní část, osolíme, dáme na plech, postříkáme olivovým olejem, posypeme mandlovými lupínky, poklademe snítkami rozmarýnu,…
Nejdříve si připravíme rybízovo-brusinkový dip. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme najemno, zalijeme ji lžící oleje, osolíme, opepříme, přidáme po špetce zázvoru a chilli…
Maso rozmícháme s vejcem, citronovou kůrou, strouhankou a posekanou mátou, vmícháme na drobné kostičky (5 x 5 mm) nakrájené 1 jablko a sýr, osolíme podle chuti.Ze směsi…
Maso: vepřové plátky proděravíme asi ve 3 místech a protáhneme slaninkou tak, aby byl zakrytý celý plátek.Potom ještě umístíme další navrch plátku.Maso dáme do misky a…