Domácí lančmít podle Pavla a Majky
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku …
Polovinu salámu umeleme,druhou polovinu nakrájíme na kostky, přidáme sůl, kmín, vegetu,prolisovaný česnek ,mleté maso a spojíme vejci.Vše propracujeme .Dáme do sáčku na…
Do pekáče dáme česnek rozdělený na neloupané stroužky, neloupanou a omytou cibuli nařežeme na několik klínů, na to položíme prosolený bůček s nařezanou kůží na čtverečky…
Večer pred pečením bôčik husto prešpikujeme cesnakom, nasolíme a výdatne potrieme harrisou. Odložíme na noc do chladničky.Vyberieme, obložíme cibuľou, pridáme masť,…
Maso opláchneme, osušíme, naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme a opepříme. Očištěný celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, dva plátky nakrájíme na…
Na pánvi osmahneme kostičky anglické slaniny (z níž jsme odložili dva plátky stranou) a krájenou cibuli a promíchneme se scezeným kysaným zelím (kdo má rád zelí sladší,…
Nevykostěného králíka rozložíme na plát, lehce osolíme a okmínujeme celým kmínem. Vysteleme směsí bůčku a slaniny. Ledviny zabalíme do plátku slaniny a vložíme na směs.…
Bůček osolíme, opepříme, posypeme paprikou a kmínem. Přidáme 1 cibuli, podlijeme troškou vody a dáme péci. Bagetu rozkrojíme a pomažeme tatarskou omáčkou zjemněnou…
V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme…
Nejprve pokud nemáte rádi v jídle slupky z rajčat je ostrým nožem do kříže na spodní straně nařízněte (jen slupku) a v kastrolku, kde se Vám mezitím vaří voda je…
Maso nakrájíme na kostky, papriky a cibuli na proužky a česnek na drobno. V pekáčku vhodného do trouby zpěníme na sádle cibuli s kmínem a po chvíli přidáme česnek…
Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme…
Vhodný bůček na roládu prořízneme, jako bychom chtěli udělat knihu, ale dáváme pozor, abychom jej neprořízli. Vzniklý plát rozklepeme mezi 2 fóliemi. Osolíme, opepříme.…
Bůček pomlít na šajbě č. 8, plecko na č.3. Obojí maso dát do misky, přidat sůl, koření, vývar a důkladně prohnětat, až se směs lepí. Poté naplnit do tlačenkového obalu…
Bůček si nakrájíme na kostky, dáme je do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum a promícháme. Maso přikryjeme a dáme do chladna odpočívat do…
Plát bůčku osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme na prkénku.Na másle uděláme vaječinu.Maso potřeme hořčicí (nemusíte jí šetřit).Na maso rozložíme vaječinu a…
Bůček 2x podélně rozřízneme tak, aby vznikly 2 kapsy. Ty rozevřeme, uvnitř osolíme a vložime do nich listy zelí a dušené žampiony. Kapsy pak párátky spojíme. V tlakovém…
Cibule pokrájíme na drobno a osmažíme do zlatova. Houby předem namočíme a posekáme na drobno. Česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na hrubo.Maso osolíme, opepříme,…
V širším kastrolu s nepřilnavou úpravou lehce osmahnem na sádle najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na menší kostky pokrájený, v Solamylu obalený bůček a prudce smažíme…
Maso pomelem, smícháme se všemi ingrediencemi.Naplníme do tlačenkového střeva a zavážeme.Vaříme pomalu 1 a 1/2 hod. cca 80°C , otáčíme.Po vychlazení krájíme na kolečka.
Do menšího pekáčku vložíme umytá, osušená a osolená stehna. Uzené pokrájíme na menší kostky a nasypeme na maso, které obložíme půlky rajčat, přidáme oregano a…
Na rozpálené sádlo dáme cibuli. Až zesklovatí, přidáme houby a zázvor.Po 10 minutách přidáme bůček. Podlejeme vodou a podusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme játra.…
Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli na kostky do sklovita, přidáme bůček nakrájený na proužky a zprudka restujeme, až je bůček trochu do hněda osmažený, přisypeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Retro okénko: Legendární krakovský sýrový salát je vynikající na chlebíčky i jako samotný pokrm. Příprava je navíc snadná
Dušená mrkev podle receptu redaktorky Hanky: Na moravskou delikatesu je potřeba hodně másla, kuřecí vývar a zakysaná smetana
Šetření při vaření: Úsporný celodenní jídelníček na týden stojí méně než 1000 Kč, a ještě zbydou suroviny na příště