Bůčková roláda se špenátem a játry

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 2 hod 6-8 porcí Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

1,5 kg přerostlého bůčku
sůl
pepř
5 mrkví
4 petržele
1/4 kedlubny
1/4 celeru
1/2 l masového vývaru
sůl (pokud není slaný vývar)
Náplň:
200 g kuřecích jater
400 g mraženého špenátu
1 cibule
olej
sůl
pepř
1/2 lžičky kmínu
1 lžíce hořčice
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bôčik rozrežeme na plát a po oboch stranách dobre naklepeme na tenší plát. Osolíme, okoreníme.

  2. Náplň:
    Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme, okoreníme, dochutíme rascou a dusíme asi 5 min. Pridáme na väčšie kúsky narezané pečienky a dusíme, kým nie je zmes hustá. Primiešame horčicu.

  3. Náplň rozotrieme na celý plát mäsa, zrolujeme a previažeme do rolády.

  4. Roládu vložíme do pekáča, obložíme na kolieska narezanou mrkvou a petržlenom a na malé kocky narezaným kalerábom a zelerom. Zalejeme vývarom, zakryjeme alobalom a v rúre pri 150°C pečieme asi 1,5 hod domäkka.

  5. Upečené mäso vyberieme, šťavu so zeleninou dôkladne rozmixujeme. Ak treba, dosolíme. Zelenina šťavu zahustí, ničím iným ju nezahusťujeme.

  6. Roládu narežeme na kolieska a podávame s ryžou (alebo zemiakmi, podľa svojej chuti).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bůčková roláda se špenátem a játry

Tématické fráze: bůčková roláda recept buckova rolada bůčková roláda plněná špenátem buckova rolada plnena jatry bučková roláda l recept na buckovou roladu se smetanou buckova rolada plnena listovym spenatem bůčková roláda plněná nádivkou vepřové roládky plněné játry a špenátem bůčková roláda s listovym špenátem bůčková roláda plněná nádivkou z kuřecích jater buckov a rolada plnena spenatem spenatova rolada s jatry bůčková roláda bez zeleniny a hub

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít