Rillettes po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenBůček s kůží a klidně i kostmi, upravíme na kusy, aby vcelku vlezly do nádoby s lákem. Lák uděláme tak, že převaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nandáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček s kůží a klidně i kostmi, upravíme na kusy, aby vcelku vlezly do nádoby s lákem. Lák uděláme tak, že převaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nandáme…
Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko,…
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
Maso upečeme a pomeleme.Zeleninu pomeleme, přidáme Deko a vaříme cca 1 hod.Smícháme s masem a plníme do sklenic, sterilujeme jako maso 90°C - 3/4 hod.
Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na…
Bůček nařežeme podélně po kosti asi na 1/2 až 3/4 cm silné plátky - listy.Takto vzniklou knihu pečlivě popíšeme... Každý řez prosolíme menší špetičkou soli, stejně tak…
Vepřový bůček zbavíme kostí a kůže, rozkrojíme na plát a paličkou dobře naklepeme. Na másle osmažíme nahrubo nakrájené syrové brambory, jemně nakrájený libeček, osolíme,…
Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme, opaprikujeme a…
Vykostěné koleno, bůček nebo žebra nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek na plátky, dáme do větší mísy, přidáme olej, koření. Všechno řádně zpracujeme a dáme…
Maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci svaříme olej s kořením a smícháme s masem. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat. Maso po dvou hodinách dáme do pekáčku podlijeme…
Omytý bůček posolíme, potřeme rozetřeným česnekem, mírně posypeme drceným kmínem a kořením na divočinu. Do římského hrnce dáme drobně nakrájenou cibuli,…
Večer pred pečením bôčik husto prešpikujeme cesnakom, nasolíme a výdatne potrieme harrisou. Odložíme na noc do chladničky.Vyberieme, obložíme cibuľou, pridáme masť,…
Maso opláchneme, osušíme, naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme a opepříme. Očištěný celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, dva plátky nakrájíme na…
Rohlík dáme do mléka namočit,houby a zeleninu povaříme.Po vychladnutí pokrájíme,přidáme vymačkaný rohlík,vejce,sůl,koření a všechno promícháme.Naplníme do masa(kapsy)…
Do pekáčku dáme nakrájený bůček, plecko a cibuli - přidáme sůl, kmín, papriku a olej a vše promícháme. Králičí stehna osolíme okmínujeme a jemně poprášíme paprikou. Vše…
Bůček pomeleme a salám nakrájíme na drobné kostky. Mletý bůček promícháme se syrovými vejci. Osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, lžičku vegety a drceného kmínu.Dál…
Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a přesijeme přes jemné sítko. Játra očistíme a rozmixujeme ponorným mixérem.Přidáme na drobno nakrájenou slaninu, maso, vejce…
Maso nakrájíme na větší kousky a osolíme. Na sádle zpěníme dozlatova cibulku. Přisypeme trošku kmínu a chvilku prosmahneme.Kousky bůčku vkládáme do hrnce, nejdříve ty,…
Nevykostěného králíka rozložíme na plát, lehce osolíme a okmínujeme celým kmínem. Vysteleme směsí bůčku a slaniny. Ledviny zabalíme do plátku slaniny a vložíme na směs.…
Maso nakrájíme na kostky, papriky a cibuli na proužky a česnek na drobno. V pekáčku vhodného do trouby zpěníme na sádle cibuli s kmínem a po chvíli přidáme česnek…
Bůček nakrájíme na kostky. Očištěnou mrkev na menší špalíčky, květák rozdělíme na větší kousky a cibuli na měsíčky. Bůček smícháme se zeleninou, opatrně osolíme a…
Bůček nakrájíme na proužky a naložíme do směsi zázvoru, česneku a oleje. Pokud máme čas, necháme maso marinovat přes noc. poté celou směs i s marinádou zprudka opečeme…
Cibule pokrájíme na drobno a osmažíme do zlatova. Houby předem namočíme a posekáme na drobno. Česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na hrubo.Maso osolíme, opepříme,…
Bůček si nařežeme na plátky, které naklepeme a osolíme z obou stran, pak je zprudka osmažíme z obou stran do zlatava(maso se nám zatáhne), zalijeme vodou jen tak, aby…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 30. 4. 2024 16:58