Dušený zázvorový bůček s kuskusem

Vepřové maso Doba přípravy: 20 min+ uležení 7 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 20 min+ uležení 7 názorů

Suroviny 4 porce

ssi 1/2 kg libového bůčku
olivový olej
cca 2 cm zázvoru
1 lžička sušeného česneku
Na dokončení:
1 lžíci hladké mouky
několik žampionů
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na proužky a naložíme do směsi zázvoru, česneku a oleje. Pokud máme čas, necháme maso marinovat přes noc.

  2. Poté celou směs i s marinádou zprudka opečeme v tlakovém hrnci-(nemusí být, ale pak dusíme déle), zalijeme trochou vody a dusíme cca 15 minut.

  3. Hrnec otevřeme, nakrájíme do směsi žampiony na tenké plátky a ještě dusíme bez zavírání. Nakonec zahustíme hladkou moukou a provaříme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-moje dcera Pavla-já kuskus nepozřu:-)

Komentáře k receptu Dušený zázvorový bůček s kuskusem

Tématické fráze: co dobrého z bucku kuskus recepty dušený bůček recepty s kuskusem bůček s kususem bůček na zázvorovém pivu zázvorový bůček v papiňáku bůček s kuskusem top recepty bucek na zazvoru kuskus se švestkama