Bašta závitky z mletého masa
Recept ještě nebyl hodnocenCibule pokrájíme na drobno a osmažíme do zlatova. Houby předem namočíme a posekáme na drobno. Česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na hrubo.Maso osolíme, opepříme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibule pokrájíme na drobno a osmažíme do zlatova. Houby předem namočíme a posekáme na drobno. Česnek prolisujeme. Sýr nastrouháme na hrubo.Maso osolíme, opepříme,…
Plát bůčku osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme na prkénku.Na másle uděláme vaječinu.Maso potřeme hořčicí (nemusíte jí šetřit).Na maso rozložíme vaječinu a…
Kůži na bůčku nakrájíme na kostky, na dno pekáče dáme snítky bylin, vložíme bůček kůží nahoru a posolíme dle své chuti. Bůček otočíme, opět posolíme a posypeme mletým…
Z libovějšího vepřového boku bez kůže a kostí nakrájíme tenčí nudličky, které dáme do mísy, přidáme olej, sójovku, jemně nastrouhaný zázvor a česnek, opepříme. Vše řádně…
Vepřový bůček s krůtím křídlem si střídavě dáme do pekáče poté, co masa osolíme ze všech stran, posypeme a rozetřeme papriku, posypeme drceným kmínem a nakonec zasypeme…
Na oleji opečeme hovězí a jehněčí maso, přidáme byliny, česnek, ocet, kapary, koření a sůl. Přidáme několik lžic vody či vývaru a dusíme přibližně 20 minut. Přidáme…
Bůček nakrájíme na proužky a naložíme do směsi zázvoru, česneku a oleje. Pokud máme čas, necháme maso marinovat přes noc. poté celou směs i s marinádou zprudka opečeme…
Ve vykostěném a kůže zbaveném bůčku nožem řízneme kapsu a dostatečně celé osolíme.Všechny ostatní ingredience nakrájíme na kostičky, promícháme s mletým bůčkem (může být…
Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku.Na květák poklademe cibuli.Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli. Z mletého…
Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín. Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs.Na…
Na rozpálené sádlo dáme cibuli. Až zesklovatí, přidáme houby a zázvor.Po 10 minutách přidáme bůček. Podlejeme vodou a podusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme játra.…
Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Maso i uzeniny dáme do pekáčku. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a při teplotě 180°C pečeme do zlatova. Maso vyjmeme a nakrájíme.…
Každou porci připravujeme zvlášť. Dva plátky vařeného uzeného bůčku nařízneme na krajích a opečeme rychle na rozehřátém tuku po obou stranách. Rozklepneme na každý jedno…
Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme…