Zeleninový salát s křenem a šunkou
Recept ještě nebyl hodnocenZelí a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme s trochou soli a rukou promneme.Přidáme nakrájenou cibuli, papriku, nastrouháme šunku.Dále přidáme křenovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme s trochou soli a rukou promneme.Přidáme nakrájenou cibuli, papriku, nastrouháme šunku.Dále přidáme křenovou…
Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.Maso pak vyndáme a na výpeku…
Sójový granulát a špagety uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji na drobno a osmažíme na oleji. Po chvilce přidáme i na plátky…
Oháňku necháme u řezníka nasekat na špalíky (cca 5 ks). Očištěné kosti a oháňku naskládáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáme neoloupané stroužky česneku a…
Důkladně omyté kapří hlavy dáme do pomalého hrnce, přidáme zeleninu a koření, zalijeme vodou a pomalíme na stupeň I 6 hodin.Poté vývar scedíme a maso z hlav obereme.
Rozehřejme si máslo, na másle opečeme vločky přidáme nastrouhanou mrkev s celerem, které také necháme orestovat. Zalejeme vodou a až začne voda vařit přidáme brambory…
Špek nakrájíme na širší špalíčky a vložíme je pro snadnější prošpikování masa na chvíli mírně ztuhnout do mrazáku.Všechnu zeleninu očistíme, rajčata nařízneme do kříže,…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu, nahrubo nastrouhaný celer a mrkev, osolíme, opepříme a restujeme. Trošku podlijeme vodou, aby se nám…
V pekáčku opečeme maso a kosti na sádle. Pokud máme hrnec s funkcí Smažení, opečeme kosti ze všech stran v hrnci 15 minut při teplotě 200 ˚C.Přidáme nakrájenou zeleninu…
Zelí, mrkev, celer (syrový) a oloupané jablko nastrouháme na hrubém struhadle.Promícháme se solí a pepřem. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a nasekanou petrželku.Dále …
Porce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine). Suroviny na marinádu…
Slepičí nohy s pařáty pořádně očistíme. Vložíme do hrnce se studenou vodou. Vývar táhneme pomalu k bodu varu. Jak se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji…
Nejprve si uvaříme vývar z krků ve slané vodě, cibule si nakrájíme na proužky, mrkev a celer si nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme. Do hrnce dáme olej, na něm…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji studeným vývarem (trošku vývaru si dáme stranou). Dobře promícháme.Přidáme oloupanou a jemně nastrouhanou zeleninu.…
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do menší nádoby vhodné do trouby.Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Přilijeme…
Cibuli zpěníme na oleji nebo másle, přidáme mrkev a celer a restujeme do mírného zezlátnutí zeleniny. Pak zalijeme vývarem, a spolu se šalvějí vaříme do změknutí. …
Klasika, jen trochu divočejší. Kuřecí skelet a křídla opláchneme, dáme do hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí pod hladinou. Přidáme jednu…
Smažené sýry jsou v našich končinách velmi oblíbené. Křupavá kůrčička vysmažená dozlatova, která po rozkrojení vypustí rozehřátý voňavý tekoucí sýr. K tomu hebká kaše z…
Pokud není čas nebo chuť vařit složitější jídlo, přijde vhod výborná sytá polévka. Zeleninový základ, který dodá chuť a k němu živinami bohaté fazole. Spolu s krajícem…
Této hutné smetanové polévce se také někdy říká "posilující". Při rekonvalescenci jí vaří pro vegetariány a je vhodná i pro bezlepkovou dietu. Ovesné vločky polévku…
Jazyk dobře omyjeme a spolu s kořenovou zeleninou, kořením a solí vaříme v pomalém hrnci na High 8-9 hodin, nebo táhneme na mírném plameni na sporáku. Vývar musí jen…
Jarní polévka, z kořenové zeleniny a kedlubnu, má intenzivní chuť a opravdu dokáže postavit na nohy. Lžíce kurkumy dodá polévce ten správný šmrnc. Nezbývá jen, než se s…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechnu zeleninu a houby pokrájené na drobné kousky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad zeleninu. Přidáme…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme česnekovou solí, promícháme a dáme do předehřáté trouby (cca 180 st.C) na přibližně 20…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Vyznejte se v rýži: Víte, proč se basmati přezdívá indické šampaňské?
Pečená krůtí stehna budou křehká a štavnatá díky marinování, jemnou chuť a vůni jim dodá česnek a čerstvý rozmarýn
Jak na falešné cuketové langoše bez kynutí: Nadýchané těsto zvládne i začátečník, na výsledku si pochutná i profík