Buřty na černém pivu a zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenPokud zrovna nehubneme do plavkové sezony, dopřejeme si jednoduché, ale naprosto dokonalé buřty na černém pivu. Nemusíme kvůli nim chodit do hospody, s naším receptem je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 059 kJ / 253 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 12,00 g |
| – nenasycené | 8,00 g |
| –– mononenasycené | 3,00 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,50 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 820 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pokud zrovna nehubneme do plavkové sezony, dopřejeme si jednoduché, ale naprosto dokonalé buřty na černém pivu. Nemusíme kvůli nim chodit do hospody, s naším receptem je…
Oloupanou šalotku nakrájíme na tenká půlkolečka. Buřty podélně nařízneme, oba vnitřky natřeme plnotučnou hořčicí, vložíme cibuli a přitiskneme půlky k sobě.V pekáčku…
Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky.Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky…
Připravíme si hlubší pekáč, nalijeme černé pivo, oloupeme špekáčky a rozkrojíme po délce, ne úplně. Naplníme cibulí, feferonkou, potřeme hořčicí, opepříme.Vložíme do…
Buřty na světlém pivu jsou pochoutkou nejen na oslavu, ale zasytí i jako vydatná večeře. Do pekáčku naskládáme cibuli s buřty, okořeníme a podlijeme oblíbeným pivem.…
Oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka, dále nakrájíme uzeninu dle libosti a cibuli nakrájíme na jemno (jednu bramboru jemně nastrouháme na zahuštění).V hrnci…
Všechny suroviny smícháme dohromady, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 min v troubě při teplotě 180°C
Buřty rozkrojíme na půlku, necháme sežehnout z obou stran nad žárem, mezitím připravíme:Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, vyskládáme na dno pekáče. Česnek nasekáme…
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také…
V hrnci na oleji si osmažíme nakrájenou cibulku do sklovita, dáme mouku a uděláme cibulovou jíšku do světle hněda, přidáme na kostičky nakrájené brambory a buřty, jen…
Na výborné utopence potřebujeme kvalitní špekáčky a dobrý nálev. V tomto receptu navíc špekáčky potřeme feferonkovou pastou, díky kterým budou utopenci příjemně pikantní…
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený párek, opečeme, přisypeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme do…
Každý skvěle upečený kousek nabízí neodolatelnou kombinaci šťavnatých buřtů, které se prolínají s bohatou chutí pikantního, kořeněného pivního sýra a svěžích bylinek…
Buřty nakrájíme na drobné kostky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uzenou papriku a buřty, restujeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme asi 25 minut. V…
Vodu s octem, cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout.Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice (cibule,…
Buřty a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.Buřty s cibulí dáme do hrnce s kapkou oleje (aby se cibulka nepřipálila). Mícháme asi 10…
Buřt oloupej a po délce rozřízni na čtvrtiny.Dvě přiléhající čtvrtiny posyp paprikou nebo chilli.Mezi takto posypané části vlož kousek plátkového sýra a celé to polož na…
Na omastku osmažíme cibulku, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, podlijeme vodou a vaříme do poloměkka. Potom přidáme na kostky nakrájenou uzeninu, osolíme…
Mezi olomoucké speciality nepatří jen tvarůžky. Ochutnejte tuto sladkokyselou mléčnou omáčku podávanou s vařenými bramborami, opečenými buřty, vařenými vejci a…
Kombinace jemně dušených brambor, výrazných klobás a bohatě kořeněné omáčky vytváří chuť, které se prostě nedá odolat. Tento guláš je ideální pro rodinné obědy, večeře…
Cibuli zpěníme na oleji a přidáme nakrájené buřty, papriku, sůl, pepř a nové koření a necháme chvíli dusit.Poté podlejeme vodou a dusíme.Pak omáčku zahustíme, dochutíme…
Nejdříve jsem rozpustil škvarky zalité sádlem v hrnci. Volil jsem 3 lžíce, ale notně napěchované. Pak nakrájel cibuli nadrobno a osmažil dozlatova. Je tu varianta dát…
Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou,přidáme mleté maso sůl pepř,vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v chladu.Pak vmícháme oloupané a na…