Zelná polévka z hlávkového zelí
Recept ještě nebyl hodnocenNa kráječi na jemno nakrájíme zelí, přidáme nakrájený řapík, zalijeme množstvím vody asi 2 cm nad zelí a vaříme 10 minut. Zatím nakrájíme oloupanou klobásu na kolečka a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na kráječi na jemno nakrájíme zelí, přidáme nakrájený řapík, zalijeme množstvím vody asi 2 cm nad zelí a vaříme 10 minut. Zatím nakrájíme oloupanou klobásu na kolečka a…
Brambory uvaříme doměkka. Vychladlé rozmačkáme.Lososa necháme rozmrazit, nasekáme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř, sypkou červenou papriku, nasekanou omytou…
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme koření, mrkev i celer. Restujeme pár minut a zasypeme moukou,…
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Demi Glace je silný vývar, který vaši kuchyni pozvedne na úplně novou úroveň. Silná, masová chuť propůjčí každému pokrmu punc dokonalosti. Vývar je potřeba dlouho…
Salát coleslaw je klasika, která nikdy nezklame. Jemně nakrouhané zelí, mrkev a celer se spojí s krémovou majonézovou zálivkou a vytvoří svěží, lehce sladkokyselý salát.…
Maso na nudličky s olejem a kořením naložíme na hodinku do chladu. Není-li čas, nemusíme.Opečeme maso ze všech stran na oleji, dáme na stranu a přidáme cibuli na měsíčky…
Rozehřejeme sádlo a na něm zprudka orestujeme maso s nakrájenou slaninou. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem a dusíme pod…
Veškeré suroviny nakrájíme na menší kousky, řapíkatý celer tak na 1 cm (nemusíme ho podélně krájet), velkou mrkev rozpůlíme napůl a krájíme na plátky 0,5 cm nebo menší…
1) Kalamáry si očistíme a nakrájíme na kolečka asi necelý centimetr silná. Toto množství dáme do vroucí vody (5 litrů, 1 a 1/3 lžíce soli) na 40-60 sekund. Nepřikrýváme…
Všechny suroviny naházíme do pekáčku, přidáme olej, koření a dobře promícháme.Pečeme při 200 °C cca 30 minut, ke konci můžeme zapnout gril.
Pohanku propláchneme na sítku pod proudem studené vody. V hrnci přivedeme k varu 1.5 hrnku vody, rozpustíme v ní kostku bujonu, přisypeme pohanku, promícháme a hned…
Sytá zeleninová polévka na způsob minestrone přizpůsobená tuzemským možnostem nákupu surovin. Polévka mile překvapí i odpůrce zeleniny svou plnou chutí s bonusem bohaté…
Toto lahodné zeleninové jídlo s nádechem exotiky připravíme z květáku a řapíkatého celeru. Díky výraznému koření skvěle chutná a čerstvý koriandr mu dodává svěžest. Kari…
Už jste přejedeni masa a nevíte co připravit k obědu? Smažené karbanátky, plné kořenové zeleniny, s přílohou v podobě smetanových brambor, zajisté přijdou vhod. I zarytí…
Toto vydatné jídlo z dušeného vepřového masa a zeleniny se skvěle hodí do chladných dnů. Abychom dosáhli té správné chuti, je třeba zvolit vhodnou pikantní klobásku,…
Marocká kuchyně je plná různých vůní a chutí. Talíř horké polévky s cizrnou vás přenese do této severoafrické země. Na její přípravě není nic složitého a obsahuje…
Čínská kuchyně je velice oblíbená. Pokrm Chop suey je variabilní pokrm, může se připravovat pouze ze zeleniny nebo lze přidat orestované maso. Zelenina je krásně křupavá…
Zeleninová polévka s bramborami, mrkví, pórkem a řapíkatým celerem je jednoduchá a přitom plná chuti. Díky koření ratatouille získá příjemně voňavý nádech a skvěle…
Zeleninová pasta z čerstvé sezónní zeleniny má hustou a koncentrovanou chuť. Zavařenina, která okamžitě dodá hloubku polévkám, omáčkám i těstovinám. Připravte si…
Na trošce oleje nebo rozpuštěném másle dosklovata osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer, papriku a nasekaný česnek.Po krátkém…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Maso nakrájíme na jemné kostky, celer na tenké plátky, rajčátka na čtvrtky a okurky na jemné plátky. Na zálivku prošleháme olivový olej, kečup a hořčici. V míse…
Vodku nalijeme do skleničky, z které budeme pít, přidáme koření, trošíčku soli, citronovou šťávu, kostky ledu a dolijeme sklenici tomatovým džusem, ozdobíme navrch…