Pikantní medová žebra
Recept ještě nebyl hodnocenŽebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 544 kJ / 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
| Tuky | 3,33 g |
| – nasycené | 1,67 g |
| – nenasycené | 1,67 g |
| –– mononenasycené | 0,67 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 33,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 16,67 g |
| – cukry | 3,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…
Vepřové řízky patří mezi oblíbené stálice obědového menu. Zkuste je tentokrát připravit netradičně, naruby. Po usmažení se ještě dopékají v troubě, což jim dodá úplně…
Křupavá topinka obložená pikantní masovou směsí, nezní to skvěle? S naším receptem tuto dobrotu připravíte snadno a rychle doma. Hodí se jako večeře, ale i jako chuťovka…
Jednoduše a chutně připravená kuřecí křidélka, podobná těm z proslavených restaurací. Křupavá křidélka můžete podávat ihned s oblíbenými dresinky nebo je vytunit domácí…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na sádle (oleji) vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a na kostky nakrájené maso.…
Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a až začne na okrajích zlátnout, přidáme na kostičky nakrájená tofu a…
Pomalý hrnec se stává součástí naší kuchyně, protože nám skutečně pomáhá a šetří čas. Je možné v něm připravovat i tzv. minutky. Maso ochucené oreganem a ajvarem…
Milovníci těstovin jistě uvítají další tip, jak připravit chutný pokrm. Čerstvý listový špenát, česnek a smetana jsou základem omáčky, která se krásně spojí s…
Maso hezky očistíme, aby nikde nic nepřečnívalo a neviselo.Koření a pragandu smícháme a ve vzniklé směsi důkladně obalíme maso.Zavakuujeme a necháme 10-14 dní v lednici.…
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a zaprášíme granulovaným česnekem, koření do masa důkladně vetřeme.Do pekáčku dáme lečo, pórek nakrájený na kolečka, plátky…
Kuřecí stehna patří mezi ty šťavnatější části kuřecího masa. Po jejich očištění a vykostění je naložíme do marinády z oleje, medu, sójové omáčky s chutí medu a špetky…
Palačinky z červené řepy mají jemnou strukturu a krásný růžový odstín, který v kombinaci se sýrovou náplní a čerstvými bylinkami působí svěže a vizuálně výrazně. Snadná…
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce, připravit ji můžete ke svačině nebo večeři. Avokádová pomazánka s česnekem a vařenými vejci chutná skvěle jak na…
V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli.Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Když se začne mírně…
Jikry dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rozdělíme je na porce, lehce osolíme a poprášíme pepřem a česnekem. Poté je obalíme v hladké mouce, v…
Salát: zeleninu nakrájíme a promícháme. Rozdělíme do misek, na každou porci dáme na kostičky nakrájený sýr, rozkrojené vejce, které přelijeme dresinkem.Dresink: majonézu…
Trhané hovězí maso je opravdovou lahůdkou. V letní sezóně si jej můžeme připravit i na grilu. Kvalitní kus masa nejprve necháme odležet se solí, následně obalíme ve…
Sladkokyselé kuře patří mezi jeden z nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně. Nenáročná příprava, zajímavá kombinace chutí jsou hlavními přednostmi tohoto receptu. Rýže,…
Vepřová sekaná z krkovice, připravovaná v pomalém hrnci, bude díky pomalé přípravě krásně šťavnatá a pochutná si na ní celá rodina. Sekanou pečeme společně s pečeným…
Snadné a lahodné gnocchi s kuřecím masem a houbami vykouzlíte během chvilky a pochutná si celá rodina. Krémové houbové omáčce se šťavnatými kousky masa lze jen těžko…
Nejlepší řízky jsou ty dozlatova usmažené, s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě…
Vepřové koleno patří mezi levnější kusy masa, ale můžeme z něj připravit skvělou lahůdku. Díky dlouhé přípravě v pomalém hrnci bude maso šťavnaté, měkké a bude se…
V plytší uzavíratelné nádobě vidličkou promícháme smetanu se zázvorem, česnekem a limetkovou šťávou.Opláchnuté, osušené plátky masa zvláčníme (naklepeme) tenderizerem,…