Vepřový řízek naruby
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové řízky patří mezi oblíbené stálice obědového menu. Zkuste je tentokrát připravit netradičně, naruby. Po usmažení se ještě dopékají v troubě, což jim dodá úplně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 544 kJ / 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
| Tuky | 3,33 g |
| – nasycené | 1,67 g |
| – nenasycené | 1,67 g |
| –– mononenasycené | 0,67 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 33,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 16,67 g |
| – cukry | 3,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vepřové řízky patří mezi oblíbené stálice obědového menu. Zkuste je tentokrát připravit netradičně, naruby. Po usmažení se ještě dopékají v troubě, což jim dodá úplně…
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…
Křupavá topinka obložená pikantní masovou směsí, nezní to skvěle? S naším receptem tuto dobrotu připravíte snadno a rychle doma. Hodí se jako večeře, ale i jako chuťovka…
Jednoduše a chutně připravená kuřecí křidélka, podobná těm z proslavených restaurací. Křupavá křidélka můžete podávat ihned s oblíbenými dresinky nebo je vytunit domácí…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na sádle (oleji) vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a na kostky nakrájené maso.…
Palačinky z červené řepy mají jemnou strukturu a krásný růžový odstín, který v kombinaci se sýrovou náplní a čerstvými bylinkami působí svěže a vizuálně výrazně. Snadná…
Vepřové koleno patří mezi levnější kusy masa, ale můžeme z něj připravit skvělou lahůdku. Díky dlouhé přípravě v pomalém hrnci bude maso šťavnaté, měkké a bude se…
Kuřecí stehna patří mezi ty šťavnatější části kuřecího masa. Po jejich očištění a vykostění je naložíme do marinády z oleje, medu, sójové omáčky s chutí medu a špetky…
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce, připravit ji můžete ke svačině nebo večeři. Avokádová pomazánka s česnekem a vařenými vejci chutná skvěle jak na…
Pomalý hrnec se stává součástí naší kuchyně, protože nám skutečně pomáhá a šetří čas. Je možné v něm připravovat i tzv. minutky. Maso ochucené oreganem a ajvarem…
Milovníci těstovin jistě uvítají další tip, jak připravit chutný pokrm. Čerstvý listový špenát, česnek a smetana jsou základem omáčky, která se krásně spojí s…
Nejlepší řízky jsou ty dozlatova usmažené, s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě…
Trhané hovězí maso je opravdovou lahůdkou. V letní sezóně si jej můžeme připravit i na grilu. Kvalitní kus masa nejprve necháme odležet se solí, následně obalíme ve…
Pokud rádi připravujete pokrmy z kuřecího masa, rozhodně vyzkoušejte i tento recept. Kuřecí naložené v majonéze je neskutečně křehké a lahodné. Spolu s pikantní omáčkou…
Masové rolády mají u nás dlouholetou tradici. Jsou podávány jako hlavní chod, ale také jako studené pohoštění. Stejně tak můžete připravit a servírovat tuto masovou…
Lehká polévka z ovesných vloček a čerstvé zeleniny, která zahřeje i zasytí. Je hotová během chvilky, plná vlákniny, barev a chuti. Skvěle poslouží jako rychlá večeře…
Maso hezky očistíme, aby nikde nic nepřečnívalo a neviselo.Koření a pragandu smícháme a ve vzniklé směsi důkladně obalíme maso.Zavakuujeme a necháme 10-14 dní v lednici.…
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka". Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované…
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka". Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované…
Sladkokyselé kuře patří mezi jeden z nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně. Nenáročná příprava, zajímavá kombinace chutí jsou hlavními přednostmi tohoto receptu. Rýže,…
V nádobce s víkem promícháme víno s olejem a solí. Maso opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 kusy. Zázvor s česnekem a paprikou promícháme a vetřeme do každého kusu masa…
Nakrájíme žampiony, cibuli najemno a také jarní cibulku - bílou část i nať. Na rozpuštěném másle restujeme doměkka (cibule nesmí zhnědnout, ale musí změknout). Přidáme…
Makrela obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, proto by na našich stolech neměla chybět. Upečeme ji v pečence na cibulovém lůžku a k ochucení použijeme sušený česnek a…