Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Recept ještě nebyl hodnocenNa křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané…
Vepřové plátky na zelenině představují lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje šťavnaté plátky vepřového masa s osvěžující zeleninou. Tento pokrm je skvělou volbou pro…
Zapečený květák zná téměř každý, tento recept je ale jako stvořený pro milovníky orientální kuchyně. Uzená paprika, římský kmín, kurkuma a chilli dodají dozlatova…
Jednoduchý a barevný pokrm plný letní chuti. Úroda cuket a rajčat se během léta potká a v tomto receptu zužitkujete obojí. Vrstvy plátků cuket a rajčat jsou proloženy…
Máte rádi langoše a chcete zároveň rodině do jídla propašovat sezónní zeleninu? Tento recept je správná cesta! Cuketa se umí schovat do těsta a zároveň zachovat…
Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem. Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek. Přidáme krevety a…
Těstoviny ve smetanové omáčce jsou vynikající kombinací krémového zážitku a svěží rajčatové chuti. Skvěle se hodí pro rychlou a chutnou večeři nebo oběd, který si…
Křupavé řízečky z kuřecích prsou, obalené v kukuřičných lupíncích, jsou výborným ozvláštněním české klasiky. Maso nechte marinovat přes noc v jogurtu, budete překvapeni,…
Léto je čas slunění, dovolených a oblíbeného grilování. Zkoušeli jste už někdy grilovanou makrelu? Pojďme si ji připravit. Stačí jen několik surovin, nasolenou a…
Špenát si rozmrazíme a přebytenou vodu vylijeme. Na širší pánvi (lépe se odpařuje tekutina a špenát neprská) si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme jednu na jemno…
Z trochy mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy a nebo do pekárny nalijeme mléko, přidáme jogurt, sůl.Nasypeme mouku, přidáme sodu a nakonec kvásek.Necháme…
Naporcované kuře osolíme, narovnáme do pekáče, poklademe máslem, podlijeme sklenkou vody a déme péct. Do kastrůlku dáme šálek cibule, kečup, vodu, ocet, sůl, pepř,…
Vyzkoušejte připravit výborné bezmasé karbanátky z uvařené kapusty. Kapustu jen umixujete, okořeníte a zahustíte strouhankou a smažíte v trojobalu. Můžete do nich přidat…
Špekáčky na černém pivu jsou oblíbenou chlapskou pochoutkou nejen k fotbalu nebo hokeji. Decentně pikantní špekáčky, pomazané kečupem hořčicí a chilli omáčkou, zaručeně…
Oblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již…
Lilek není chuťově příliš výrazný ale zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je opravdu vynikající. Pokud máte velkou úrodu lilku, máte skvělou…
Polévka, která v zimě nejen krásně zasytí, ale i zahřeje. Řeč je o bramboračce, kterou si díky tomuto receptu můžete připravit v krémové variantě. Brambory a kořenová…
Jsou sytým a chutným jídlem, které potěší příznivce výrazných chutí. Aromatický česnek dodá spolu s kořením a kapií nezaměnitelnou vůni a chuť. Hodí se k bramborám, rýži…
V létě přijde vhod tato rychlovka z cuket smažených na pánvi. Cukety podáváme na čerstvém chlebu, pomazané česnekem a posypané balkánským sýrem. Snadná svačina či večeře…
Kuřecí křidélka potřebují skvěle dochutit a dokonale propéct. Pak si na nich opravdu pochutnáme a s chutí je obereme. Jednoduchou přílohou z pečených brambor, řepy a…
Přejete si méně špinavého nádobí, méně práce v kuchyni a více času na povídání u večeře? Připravte si vepřové maso s rýží v jednom pekáčku. Krkovičku nebo plec jsme…
Grilované krevety jsou skutečný gurmánský chuťový zážitek pro milovníky mořských plodů. Příchuť česneku a citronu dodá pokrmu na pikantnosti. A lehká křupavost s vůní…
Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na…