Kung - Pao
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso nakrájíme na kousíčky, obalíme v solamylu a zamícháme s vejcem, osolíme a necháme proležet (stačí 2 hodinky). Cibuli nakrájíme na céčka a osmahneme na oleji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso nakrájíme na kousíčky, obalíme v solamylu a zamícháme s vejcem, osolíme a necháme proležet (stačí 2 hodinky). Cibuli nakrájíme na céčka a osmahneme na oleji…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Všechnu zeleninu (červenou cibuli, jarní cibulku, chilli papričky, česnek, zázvor) nakrájíme na tenké plátky a zázvor…
Nudle: Nudle povaříme ve vroucí vodě 2 minuty poté přecedíme a propláchneme vodou. Na rozpáleném oleji začneme smažit nudle za stálého míchání přihodíme vajíčko.…
Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky,…
Směs mořských plodů propláchneme na sítu pod studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a zeleninu očistíme a nakrájíme, česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.Do…
Pikantní česnečka zahřeje, dodá energii po probdělé noci, ale pomůže i při nachlazení a chřipce. Připravte si podle tohoto receptu pikantní česnečku s chilli papričkou…
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny…
Tortily: Do prosátých směsí mouk dáme sůl a postupně přiléváme vodu. Nejprve méně a dle potřeby přidáváme a rukama vypracujeme hladké, nelepivé kompaktní těsto. Dá se…
Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na nudličky. Já mám přímo na julienne nudličky škrabku. Ale můžete zeleninu nejprve nakrájet na slabé plátky a ty pak na…
V hluboké pánvi na rozehřátém sádle/oleji zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme maso buď celé plátky nebo nakrájené na kousky velikosti soust a necháme zatáhnout.…
Nudle připravíme podle návodu na obalu. Očištěné maso nakrájíme na plátky, pak na nudličky velikosti soust a ty obalíme v Solamylu. Omytý pórek i papriku nakrájíme na…
Cibuli a česnek, lístky koriandru a papričku nasekáme nadrobno. Římský kmín krátce orestujeme na suché pánvi, necháme chvilku zchladnout a roztlučeme v hmoždíři.Cuketu…
Luštěniny namočíme na alespoň půl hodiny do studené vody. Poté vodu vyměníme za čerstvou, přidáme olej, kurkumu a sůl a luštěniny uvaříme doměkka. Vodu přidáváme podle…
Vepřový bůček na kůži nařežeme ostrým nožem, aby vznikla mřížka.Uděláme marinádu. Vepřový bůček zalijeme marinádou a vmasírujeme do masa. Necháme přes noc marinovat.Z…
Výrazná kořeněná marináda na drůbeží maso zachutná milovníkům lehce orientálního nádechu jídla. Přílohou k připravenému kuřecímu masu může být klasická rýže nebo…
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…
Exotické pokrmy a chutě jsou skvělou příležitostí, jak se alespoň na chvíli přenést do jiné země. Tento recept na ostrou polévku vám přiblíží chutě Asie a přinese vám…
Hustá, lehce pikantní, ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému…
Čtvrtinu chilli papričky, zbavené žeber a semínek, nakrájejte na jemňoulinké nudličky. Zbytek rozmixujte se zázvorem, česnekem, všemi stonky a třetinou lístků koriandru…
Maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na slabá kolečka. Pórek očistíme, omyjeme a také…
Maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na slabá kolečka. Pórek očistíme, omyjeme a také…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na úzké nudličky. V pánvi na rozehřátém másle s olejem necháme rozvonět plátky česneku. Zhruba po minutě přidáme maso a…
Česnek nastrouháme a spolu s pokrájenou papričkou a cca lžící sekané petrželky ho smícháme s olejem. Směs přivedeme k varu a na velmi nízké teplotě ji 5 minut prohříváme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Česká klasika: Na hovězí roštěnou na česneku stačí jen 3 hlavní ingredience a s bramborovým knedlíkem a špenátem chutná božsky
Tesco pro planetu: prostřednictvím virtuální prohlídky obchodní řetězec ukazuje, jak přispívá k ochraně životního prostředí
Jak se jedlo za Boženy Němcové? Bohatí mívali vývar, chudí nastavovali mléko mýdlem