Smažené brokolicovo-slaninové koule
Recept ještě nebyl hodnocenŠalotku a žampiony očistíme a nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme.Brokolici rozebereme na menší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šalotku a žampiony očistíme a nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme.Brokolici rozebereme na menší…
Do pánve dáme trochu oleje na něm orestujeme očištěnou, najemno nakrájenou šalotku a očištěný, najemno nasekaný česnek.Do pánve přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou…
Maso nakrájíme na nudličky. Šalotky a česnek oloupeme. Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na tenké klínky. Stroužky česneku nakrájíme na plátky.V hluboké pánvi nebo kastrolu…
Tuňáková pomazánka patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Na přípravu je jednoduchá a rychlá. Tato pomazánka je ozvláštněna o ajvar, pocházející ze srbské kuchyně. Dodává…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na malé kostičky. Okořeníme solí, pepřem, grilovacím kořením a zakápneme olivovým olejem.Žampiony nebo jiné houby nakrájíme na tenké…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Zapneme troubu na 200 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Z plátu listového těsta vykrájíme kolečka o Ø 5,5 cm a z poloviny vykrájíme ještě středy Ø 3,5 cm. Z jednoho…
Porce ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Obalené kousky osmažíme z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji.Každý ještě horký…
Žampiony očistíme, několik jich dáme stranou a zbytek drobně pokrájíme.V hrnci rozehřejeme 50 g másla, přidáme pokrájené šalotky, žampiony a krátce restujeme. Zasypeme…
Neoloupanou cuketu nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme, můžeme udělat napůl obojí. Mrkev taky nastrouháme, brambory nakrájíme na kostky a cibuli s česnekem…
Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová.Poté ji…
Camembert s karamelizovanou cibulkou? To je ta správná rychlovka pro letní večeři. Pokud přikořeníte kampotským pepřem, bude pokrm krásně pikantní. K tomu jen krátce…
Asijská jídla si získávají v našem jídelníčku stále větší oblibu. Je to dáno i tím, že už jsou dostupné i různé ingredience pro přípravu indických a malajských pokrmů,…
Taky se každoročně těšíte, až si v přímořské restauraci objednáte lahodné slávky? Díky našemu receptu si tento gurmánský zážitek budete moci užít takřka kdykoliv. Slávky…
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní…
Uzený losos je delikatesa sama o sobě. V našem receptu ho doplníte ještě jemnou zálivkou, která podtrhne chuť uzeného rybího masa. Jako pomyslná třešnička na dortu budou…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Výborné vietnamské špízy z mletého vepřového masa ochucené šalotkou, česnekem a rybí omáčkou podáváme s aromatickým salátem z rýžových nudlí, koriandru, máty a ledového…
Špekové knedlíky se vám budou líbit pro svou chuť a sympatickou velikost do dlaně. Navíc do nich spotřebuje postarší pečivo. Nesmí se vařit ve vodě, pouze v páře, ale…
Krůtí prsa nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, uzený špek na malé kostičky, šalotku nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a lístky bazalky natrháme.Na sádle osmažíme…
Dokonale zelená polévka, která svou barvu získá díky čerstvému listovému špenátu. K němu při vaření přidáme brambory, petrželku a vše uvaříme ve vývaru. Před podáváním…
Slané koláčky jsou plné zdravé čočky a brokolice. K nim připravíme také zeleninové ragú s rajčaty a bazalkou. Toto plnohodnotné jídlo je skvělou lehkou večeří nebo…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Jak na Vánoce prospět naší planetě a pochutnat si?
Jak a kdy zalévat a hnojit jahody, abychom měli tu nejsladší úrodu? Pomáhá kopřivová jícha i slepičí trus, důležité je i správné zavlažování
Vyzkoušeli jsme za vás: Samosběr kanadských borůvek. Na kolik vás vyjde 1 kg a jak přesně to probíhá?