Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky

Suroviny

Sekaná:
500 g mletého masa - mix hovězího a vepřového-půl na půl
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička Dijonské hořčice
1 vejce
strouhanka
mléko
čerstvá bazalka
provensálské koření
petržel
sladká paprika
sůl
pepř
máslo
voda
Příloha:
1 plechovka sterilovaného hrášku a mrkve v mírně slaném nálevu
1 šalotka
provensálské koření
2 bobkové listy
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a bazalku nakrájíme na jemno. Maso promícháme rukama se všemi uvedenými surovinamy a vytvarujeme tvar šišky. Dáme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme máslo. Dáme péct do trouby na 200-250°C.

  2. Příloha:
    Na pánvi zesklovatíme na oleji šalotku.
    Z konzervy slijeme nálev, hrášek s mrkví nasypeme na pánev, přidáme koření, prohřejeme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Edit: 7.2.2016. Dnes bych už tento recept nepřidal. Chtěl jsem nechat odstranit tento recept, ale nebylo mi vyhověno.

*Všechny přísady by měly být vyvážené a neměla by převažovat výrazně žádná chuť.

*Určitě bych nekoupil maso v řeznictví, kde už ho mají namleté na hromadě.O mletých balených masech v supermarketech ani nemluvě.

Komentáře k receptu Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky

  • x.XXX.x x.XXX.x

    spagetka: taky jsem v životě neplatila za mletí masa - bůhví, kam to Pavel chodí :-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pavel: Od kdy se platí za to, že si dám namlít maso? :-O:-O:-O
    Aspoň u nás mi ho řezník umele vždy a platím jen cenu masa ne mletí

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Když mate dost finančních prostředků date si namlet maso ,to se to pak piše ne:-((

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    fešácká sekoška..a dobrý nápad..já se s tím motala dovnitř:-//:-D;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásná sekánka,mňam:-p:-K+8:-p:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Vypadá to nádherně:yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Přesně jak říkáte holky;-) Když mají u řezníka už semleté maso za sklem tak to o něčem vypovídá vždyť semlít maso před zákazníkem je otázkou jedné minuty.
    Sekanou dělávám také pokaždé jinak, tu uberu, tu přidám nějakou bylinku nebo koření, ale pokaždé je výborná:-) (nechci se chválit ani vytahovat).
    Děkuji za body:-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Dělám sekačku podobně.Dávám trochu víc dijonské (podle naší chuti)a cibulku osmahnu na kousku špeku či slanině,sekaná je pak moc dobrá.;-) Jo a přidávám libeček,když nedám bazalku.;-)Tu přílohu vyzkouším.:yes::yes:Jsem ráda ,že nedáváš mouku,ta do sekané nepatří,ale to víš.Bodík letí.;-):-)Sakra ,ale jsi mne navnadila,nedělala jsem jí pěkně dlouho.:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Co se týká mletého masa, jednoznačně souhlas, buď si nechám namlít, ale většinou kupuju maso v celku a semelu si ho doma na robotu ;-):yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Moc pěkná šťavnatá sekaná:-p:-* Tu bych si dala líbit...+1

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Miquel, já teda když kupuji u řezníka mleté maso, tak si ukážu kusy z kterých to má namlít a vidím na to, co mi mele a jak ne, mlela bych pak já:-D:-)) Sekaná je vděčné a dobré jídlo a ta zeleninka jí jen podtrhne chuť k lepšímu- docela jí dělám ráda v různých obměnách;-) Dávám ti 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Máš pravdu, já si nechávám u "svého" řezníka namlít maso přímo přede mnou z vybraného masa (jsem líná vytahovat a pak mýt svůj strojek na mletí :-8) a tohle by nám chutnalo:-p:yes:. Jo jinak nálev bych nevylévala, nedělám to s žádným nálevem, pokud je dobrý, ale dochutím a obvykle použiju na nakládané sýry, které u nás jedou :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: baby karotka na másle recept baby karotka recept baby karotka recepty baby karotka baby karotka na másle baby karotka recepty karotka jako příloha recept baby karotka baby sekana hrášek jako příloha omacka z baby karotky baby karotka-recept jak namlit maso mleté maso jak namlít maso a baby karotka jak semlít maso recepty z baby karotky jaka priloha k sekane recept gratinovaná baby karotka jak namlít maso na sekanou