Nekynuté langoše se smaženou cibulí
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozmícháme s tvarohem. Přidáme mouku, sůl cibuli a prášek. Postupně přidáváme vodu, až vznikne vláčné těsto. Necháme ho pár minut odpočinout.Mezitím si připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozmícháme s tvarohem. Přidáme mouku, sůl cibuli a prášek. Postupně přidáváme vodu, až vznikne vláčné těsto. Necháme ho pár minut odpočinout.Mezitím si připravíme…
Všechny přísady kromě seitanové mouky rozmixujeme v 500 ml vody.K tekuté směsi přidáme seitanovou mouku, dobře promícháme a min. 10 minut hněteme. Poté necháme 10-30…
Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky. Rozpustíme sádlo a vyškvaříme slaninu, ke které přidáme kmín. Přihodíme maso a zprudka necháme zatáhnout.Přimícháme…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Postup: Cizrnu namočíme nejlépe přes noc, jinak alespoň na 6 hodin. Uvaříme ji v dostatečném množství vody, hladina by měla sahat asi 1,5cm nad cizrnou. Do vody dáme…
Tri cela vejce uvarime ve slane vode (sul pomahava vajickum pri varu neprasknout). Behem vareni vajec, ve vetsi misce dukladne smichame vsechny ostatni ingredience…
Ve větším nižším kastrolu na cca 1 polévkové lžíci oleje osmažíme rýži. Neustále mícháme a sledujeme, až zbělá a začne při míchání šustit.Na pánev a nebo ještě lépe do…
Všechny suroviny na marinádu dáme do mixovací nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme.Směs vlijeme do mísy a vykostěná stehna v marinádě obalíme. Mísu zavřeme víčkem a…
Z mouky a vody vypracujeme těsto, necháme v míse s teplou vodou minimálně 1 hodinu uležet.Připravíme velkou nádobu, na ni cedník a do nálevky asi 2 litry teplé vody. Z…
Tuto veganskou pomazánku připravíme z tofu, k ochucení použijeme bílé miso, lahůdkové droždí, sušenou cibuli a česnek a případně můžeme přidat i bylinky nebo ořechy.…
Beránek je tradiční velikonoční symbol. Pokud ale zrovna nemáte chuť na sladké, můžete vyzkoušet slanou verzi, kterou ochutíte uzeným masem, pórkem a sušenou cibulí a…
Netradiční způsob úpravy lilku v bramborákovém těstě osloví všechny milovníky smažených jídel. Proložení sýrem zajistí kompaktní strukturu. Skvělé letní jídlo, ke…
Příprava sous - vide přidá pokrmu to „něco” navíc, co běžným pečením nedosáhnete. Maso není nikdy přesušené, chutě se propojí a koncentrují. Křepelka připravená tímto…
Sušená rajčata v pikantním oleji jsou chuťová bomba, která pozvedne každé jídlo - od těstovin po sendviče. Domácí verze z masitých rajčat, bylinek a chilli má plnější…
Treska je jedno z nejdostupnějších druhů kvalitního rybího masa. Můžete ho připravit nápaditě, chutně a velmi lákavě na pohled. Zkuste variantu s citronem, petrželí a…
Uzená vepřová žebírka z grilu pro opravdové fajnšmekry se vám za delší dobu přípravy odmění úžasnou chutí a měkkostí. Jablečný mošt, hnědý cukr a melasa jim dají…