Těstoviny s hráškovým pestem

petram Kuchařka: petram

Těstoviny 2 názory

Suroviny

1 balení těstovin
400 g mraženého hrášku
100 g slunečnicových semínek
2 lžíce světlé miso pasty
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička sušené cibule
čerstvě namletý pepř
špetka chilli koření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slunečnicová semínka propláchneme a necháme namočená přes noc. Hrášek jen rozmrazíme, není potřeba ho vařit ani spařovat. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

  2. Do mixeru dáme slitá slunečnicová semínka, rozmražený hrášek a všechno koření. Podlijeme malým množstvím vody a rozmixujeme na hustou pastu, ve které budou stále vidět drobné kousky. Množství vody záleží na tom, jak husté chcete pesto mít, a také na výkonnosti vašeho mixeru.

  3. Uvařené těstoviny slijeme, horké promícháme s hráškovým pestem a ihned podáváme.

Poznámka

Pro lepší barvu můžete do pesta přidat hrst listů špenátu nebo rukoly (ta má ale hodně výraznou chuť a bude v pestu cítit).

Jako bezlepkář jsem použila bezlepkové těstoviny. Nejvíce se mi osvědčila značka Combino z Lidlu a těstoviny z hnědé rýže od Doves Farm.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny s hráškovým pestem

Tématické fráze: testoviny s hraskovym pyre spagety s hraskovym pestem hráškové pesto s těstovinami testiviny s hráškovym pesten těstoviny a hrasek bezlepkove spagety v lidlu

Zapomněl/a jsem heslo