Marinované vepřové s mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do…
Maso nakrájíme na kousky, můžou být i větší, cibuli na půlkolečka.Maso dáme do misky, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek, cibuli a kečup. Pořádně promícháme…
Do většího hrnce, dáme rozpustit 2 PL másla, a vložíme na jemno nakrájenou cibuli.Necháme lehce zesklovatět.Nastrouháme na kolečka mrkve a přidáme do hrnce společně s…
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme, přidáme lžičku sójové omáčky a posypeme 1 lžící Solamylu. Promícháme a necháme chvilku odležet.Nakrájíme papriky na kousky…
Připravte si k obědu českou hospodskou klasiku - katův šleh. Jídlo připravíte z vepřové kýty, restované spolu s cibulí, paprikou, jarní cibulkou a chilli, s omáčkou z…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský…
Brambory, opečené na pánvi společně se špenátem, vejci, zalité smetanou jsou ideálním obědem, když nemáte moc času a doma máte jen pár surovin. Nenáročný a rychlý pokrm…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, na něj dáme plátky anglické slaniny, podušené kyselé zelí, klobásu a smotáme do závitků.Uděláme si cibulový základ a…
Tradiční příloha svátečních a zejména těch vánočních dnů. Bramborový salát má mnoho různých podob. V tomto receptu k uvařeným bramborám přidáme v octové vodě vařenou…
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a…
Tuto jednoduchou pomazánku připravíme z pomazánkového másla a tresky v oleji. Obojí stačí jen smíchat a poté natřít na plátky celozrnného pečiva. Pečivo dále nazdobíme…
Pokud máte v oblibě kuřecí maso a zeleninu, tak můžete uvařit podle tohoto receptu kuřecí nudličky z prsního masa, mrkve a pórku. Příprava je nenáročná, což vám bude…
Na jednoduchou houbovou polévku nejprve houby zpěníme na másle, ochutíme kmínem a podusíme. Zahustíme, zalijeme vodou a dochutíme rozšlehaným vejcem. Podáváme posypané…
U nás asi neexistuje svátečnější jídlo než svíčková omáčka. Pro mnoho lidí představuje obrovskou výzvu, ačkoliv její příprava není složitá. Ve své podstatě je to…
Brokolice je plná spousty zdraví prospěšných minerálů a vitamínů. Uvařit z ní můžete třeba krémovou polévku, dochucenou muškátovým oříškem a citrónovou šťávou. Polévku…
Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete…
Maso z kýty pořádně rozklepeme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme je.V hlubší pánvi rozškvaříme uzenou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na malé kostičky…
Maso není potřeba, když kapustu provoní špek a koření. Výborné kapustové karbanátky nedají tolik práce a i odpůrci zeleniny zjihnou při jejich konzumaci. Připravte k ním…
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…
Krémová polévka z růžičkové kapusty a brambor se do chladného počasí skvěle hodí. Je jemná a smetanová a křupavé krutony a opečená slanina k ní pěkně ladí. Na přípravě…
Retro chlebíčky se šunkou a sýrem jsou klasikou, která nikdy nezklame. Nadýchané pečivo, kvalitní šunka, lahodný sýr a čerstvá zelenina tvoří kombinaci, která potěší…
Karbanátky patří mezi klasiku a rychle připravený pokrm. K mletému masu kromě jiného můžeme přidat třeba kapustu. Tu předem povaříme a nasekáme. Spolu s nastrouhaným…