Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem

HuhuCZE Kuchař: HuhuCZE

Doba přípravy: cca 2 hod. 4-5 porcí Polévky 7 názorů

Suroviny

1 kuřecí prsní řízek bez kůže a kosti
3 mrkve
kousek celeru
1 malá cibule
sůl
pepř
máslo
petržel a petrželka
dětská krupička
1 vejce
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. (Vezmeme vhodný hrnec na polévku). Kuřecí řízek překrojíme na dvě poloviny, 1 mrkev a cibuli oloupeme. Dále připravíme cca 1 litr vody, který předehřejeme ve varné konvici.

  2. V hrnci rozpustíme kousek másla a vhodíme do něj kuře spolu s mrkví, cibulí a kouskem celeru. Lehce osmahneme. Poté zalijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené a necháme pomalu táhnout na nízký stupeň 1,5 hod. Nezapomeňte trochu osolit!

  3. Mezitím nakrájíme zbylé dvě mrkve na kostičky a necháme stranou. Můžete nakrájet i petržel a celer, opět na kostičky.

  4. Když uplyne potřebný čas, vývar přecedíme přes cedník s plátýnkem. Do procezeného vývaru přilijeme malinko vody na zředění (podle chuti) a přihodíme kořenovou zeleninu a několik kousků rozkrájených/natrhaných kuřecích prsou. Dosolte a dopepřete a přihoďte nasekanou petrželku. Takhle necháme naši polévku pomalu vařit, až bude zelenina měkká.

  5. Před koncem vaření (přibližně 3-5 min.) dáme do polévky asi lžíci krupičky, kterou zamícháme a chvilku povaříme.

  6. Nakonec trochu rozšleháme vejce a celé ho rychle vlijeme do polévky, počkáme pár vteřin a polévku začneme rychle míchat, aby se vajíčko rozmělnilo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem

  • zizala zizala

    Eja57: :-) Když se podívám na loužičku polévky v talíři, možná celkové množství nakonec odpovídá. Jen by mi pro takové minimnožství připadalo škoda práce, když nakonec každý dostane 2-3 lžíce tekutiny. Já, když už se dělám s vývarem, vždycky ho dělám víc a silný, aby se ta práce vůbec vyplatila. Taky se zeleninou zacházím obráceně než autor receptu - s masem vařím kusy zeleniny a tímto vývarem pak zalévám zeleninu nadrobno nakrájenou a osmahnutou.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    zizala: To dokončení krupičkou a vajíčkem je hezké, to mám ráda, a polévka na fotce taky vypadá dobře....
    Orestování masa a zeleniny na másle před zalitím vodu taky dobré....Dva talířky polévky z jednoho megaprsa by z toho možná byly;-)

    Odpovědět

  • ja106b ja106b

    zizala: taky mě ty poměry surovin překvapily ;-)V pátek jsem vařila vývar ze dvou obrovských krutich krku a 5 kuřecích stehen ,aby byl dostatečně silny<3

    Odpovědět

  • zizala zizala

    ;-( Až nyní jsem si všimla počtu porcí: 4-5 z jednoho kuřecího prsa? Tak to bude "výživný" vývar :-D.
    Není to zas nějaký troll?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Jistěže já ne. Ale neznám autorovy pohnutky ;-).

    Odpovědět

  • casino casino

    "Vývar z kuřecích prsou..."
    zizala:
    Vaříte VÝVAR z kuřecích prsou? ;-)
    U nás pouze paní casinová dává naplátkovaná prsa do jakési polévky z kokomléka se skl. nudlemi a pikantní dálněvýchodní pastou :yes::yes::yes:
    (já vařívám pravidelně ze 3kg skeletů pro smečku a vždy si trochu usyslím i pro humánní použiti :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Petrželku, pažitku, kopr a podobnou zeleninu nikdy nevařím. Dávám ji až do hotové polévky, abych nezničila vitamíny a chuť.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo