

Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem
Suroviny 4-5 porcí
- 1 kuřecí prsní řízek bez kůže a kosti
- 3 mrkve
- kousek celeru
- 1 malá cibule
- sůl
- pepř
- máslo
- petržel a petrželka
- dětská krupička
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
(Vezmeme vhodný hrnec na polévku). Kuřecí řízek překrojíme na dvě poloviny, 1 mrkev a cibuli oloupeme. Dále připravíme cca 1 litr vody, který předehřejeme ve varné konvici.
V hrnci rozpustíme kousek másla a vhodíme do něj kuře spolu s mrkví, cibulí a kouskem celeru. Lehce osmahneme. Poté zalijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené a necháme pomalu táhnout na nízký stupeň 1,5 hod. Nezapomeňte trochu osolit!
Mezitím nakrájíme zbylé dvě mrkve na kostičky a necháme stranou. Můžete nakrájet i petržel a celer, opět na kostičky.
Když uplyne potřebný čas, vývar přecedíme přes cedník s plátýnkem. Do procezeného vývaru přilijeme malinko vody na zředění (podle chuti) a přihodíme kořenovou zeleninu a několik kousků rozkrájených/natrhaných kuřecích prsou. Dosolte a dopepřete a přihoďte nasekanou petrželku. Takhle necháme naši polévku pomalu vařit, až bude zelenina měkká.
Před koncem vaření (přibližně 3-5 min.) dáme do polévky asi lžíci krupičky, kterou zamícháme a chvilku povaříme.
Nakonec trochu rozšleháme vejce a celé ho rychle vlijeme do polévky, počkáme pár vteřin a polévku začneme rychle míchat, aby se vajíčko rozmělnilo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vývar z kuřecích prsou s krupičkou a vejcem
-
Eja57:
Když se podívám na loužičku polévky v talíři, možná celkové množství nakonec odpovídá. Jen by mi pro takové minimnožství připadalo škoda práce, když nakonec každý dostane 2-3 lžíce tekutiny. Já, když už se dělám s vývarem, vždycky ho dělám víc a silný, aby se ta práce vůbec vyplatila. Taky se zeleninou zacházím obráceně než autor receptu - s masem vařím kusy zeleniny a tímto vývarem pak zalévám zeleninu nadrobno nakrájenou a osmahnutou.
-
zizala: To dokončení krupičkou a vajíčkem je hezké, to mám ráda, a polévka na fotce taky vypadá dobře....
Orestování masa a zeleniny na másle před zalitím vodu taky dobré....Dva talířky polévky z jednoho megaprsa by z toho možná byly -
zizala: taky mě ty poměry surovin překvapily
V pátek jsem vařila vývar ze dvou obrovských krutich krku a 5 kuřecích stehen ,aby byl dostatečně silny
-
Až nyní jsem si všimla počtu porcí: 4-5 z jednoho kuřecího prsa? Tak to bude "výživný" vývar
.
Není to zas nějaký troll? -
casino: Jistěže já ne. Ale neznám autorovy pohnutky
.
-
"Vývar z kuřecích prsou..."
zizala:
Vaříte VÝVAR z kuřecích prsou?
U nás pouze paní casinová dává naplátkovaná prsa do jakési polévky z kokomléka se skl. nudlemi a pikantní dálněvýchodní pastou
(já vařívám pravidelně ze 3kg skeletů pro smečku a vždy si trochu usyslím i pro humánní použiti -
Petrželku, pažitku, kopr a podobnou zeleninu nikdy nevařím. Dávám ji až do hotové polévky, abych nezničila vitamíny a chuť.