Bůček předem vařený a pečený
Recept ještě nebyl hodnocenJak proměnit kousek vepřového masa v neskutečnou delikatesu? Zkuste tento recept a připravte si lahodný a šťavnatý bůček a k tomu i výborný vývar, který lze použít jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jak proměnit kousek vepřového masa v neskutečnou delikatesu? Zkuste tento recept a připravte si lahodný a šťavnatý bůček a k tomu i výborný vývar, který lze použít jako…
Dorazil sychravý podzim a s ním i sezóna nachlazení a chřipek. Jakmile cítíte, že se o vás pokouší kašel, uvařte si domácí cibulový čaj. Na jeho chuť a vůni si nejspíš…
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, oloupaný a na kousky nakrájený zázvor, nadrobno nasekaný česnek a vše opékejte asi pět minut, dokud…
Já jsem si postup malinko upravila, protože jsem připravovala maso vcelku a Roman Vaněk měl maso na kostky a dusil ho přímo v omáčce podobně jako guláš. Na másle se…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji ji zesklovatíme do růžova. Přisypeme papriku a utřený česnek.Přidáme na kostky nakrájené kousky masa a orestujeme. Pak…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme česnek, koření, pastu a necháme rozvonět. Přidáme lžíci kokosového mléka a dvě lžíce vývaru, nasekaný zázvor a…
Recept s nádechem japonské kuchyně, to jsou hovězí nudličky na způsob Hayashi raisu. Kombinace silné chuti hovězího vývaru, masa a čerstvé zeleniny vás zajisté okouzlí.…
Pokud zrovna spěcháme a přemýšlíme, jak si vaření zjednodušit, oceníme recepty z jednoho pekáčku. Recept na kuřecí paličky je příkladem jednoduchého vaření. Výsledný…
Pokud zrovna spěcháme a přemýšlíme, jak si vaření zjednodušit, oceníme recepty z jednoho pekáčku. Recept na kuřecí paličky je příkladem jednoduchého vaření. Výsledný…
Opravdu vydatné jídlo, které není náročné na čas ani přípravu. Pokud se vám sejde u stolu pár nečekaných strávníků navíc, tenhle sladko-pikantní oběd vykouzlíte do pár…
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání…
Další z oblíbených pochoutek bufetů a restaurací za socialismu – vepřenky, byly někdy nepřesně nazývány pepřenkami, ale správný název je odvozen od vepřového masa, z…
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta. K jeho dokonalé chuti si můžete vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek…
Při snaze uchovat zeleninu na zimní období se hodí znát recept na podušenou sterilovanou polévkovou směs. Kombinace podušení na tuku, sterilace nebo zamrazení umožňuje…
Příprava pohanky: Pohanku řádně propláchnout na cedníku a nechat okapat. Na tuku zpěnit část cibule, orestovat, vsypat pohanku, ještě trochu orestovat, zalít horkou…
Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku…
Do pánve dáme rozpálit trochu oleje. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje a opékáme z obou stran.Mezitím nakrájíme…
Cibuli si nakrájíme na jemno a zlehka restujeme do sklovita na pánvi s máslem. Pak dáme stranou a necháme vychladnout.Mleté maso si dáme do misky, přidáme všechny…
Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli a dáme do tlakového hrnce na rozpuštěné máslo (nebo olej) zesklovatět.Mezitím porce kuřete stáhneme z kůže a opláchneme je.Jakmile…
Dáme vařit vodu na těstoviny.Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a dozlatova opečeme kuřecí maso nakrájené na kousky, které jsme osolili a opepřili. Opečené maso…
Vkusné a chutné košíčky oslní kdejakou návštěvu nejen na chuti, ale i vzhledově. Spojení křehkého máslového těsta a lahodné pomazánky z plísňového sýru spolu skvěle…
Indická jídla se vyznačují silnou pálivostí svých pokrmů na kterou nejsme zpravidla přivyklí. Proto je nutné množství koření si upravit podle sebe. Jak přílohu zvolte…
Zeleninový krém zjemněný smetanou je velmi jemný. Příprava je snadná a poměrně rychlá. Na talíři polévku ozdobíme petrželovou natí a podáváme ji s krajíčkem tmavého…
Dobře podušené vepřové kostky v paprikovo - gulášové omáčce. Ta je vychucená do dokonalosti neotřelými surovinami a smetanou. Vše dohromady jídlo posouvá chuťově o…