

Polévka "červeno-fazolačka"
Suroviny 6 porcí
- 30 dkg červených fazolí
- 2 cibule
- česnek,majoránka, pepř, sůl
Postup přípravy receptu
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Následující den, orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme namočené fazole a vaříme, tak dlouho, až jsou fazole uvařené.
Následně přidáme 1 stroužek utřeného česneku se solí, pepř a lehce provaříme.
Před koncem přidáme polévkovou lžíci majoránky a popřejeme dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce dle potřeby, může zahustit - jeden " šufánek " tedy naběračku fazolí rozmixovat ponorným mixerem a vrátit do polévky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka "červeno-fazolačka"
-
Jana Pá i pipre mají pravdu, já než dám fazole vařit, tak do vody dám vyvařit uzené kosti, pak je oberu do polévky a a toho česneku můžu i víc. Je to božské jídlo, a když je k tomu krajíc čerstvého chleba, tak nic jiného nepotřebuji, a jsem spokojený jak želva. A už vím, co bude v pondělí na talíři!!!!
-
u nás letí takové polévky, já někdy přidám nakonec kysanou smetanu,kterou "rozkvedlám"
v polévce
-
Dle chuti a potřeby
-
Ničím nezahušťujeme
-
Tuto polévku také můžu a moc ráda. Dělám ji téměř stejně, ještě někdy přidávám kousek masoxu (spíš manžel) ale také bez něj mi polévka chutná.
1.